Агнешка супа
5 порции
Продукти:
600г агнешко месо
2 1/2л вода
2 глави лук
3 моркова
2 стръка целина
100г ориз
2 супени лъжици джоджен
3 яйца
сок от 2 лимона
сол
черен пипер .... Начин на приготвяне:
моркови - 2 броя
пресен лук - 1 връзка
картофи - 2 броя
фиде - 50 гр.
черен пипер - няколко зърна
дафинов лист - 2 листа
сол - на вкус
джоджен - няколко листа Приготвяне : Месото се нарязва на малки парченца. За да се получи вкусна супа, се използва шарено месо, което се вари до омекване.
Бульонът се прецежда, месото се връща и се прибавят наситнените моркови, лук, картофи и дафиновия лист. Накрая се слага фидето.
Сварена, супата се опитва на сол и се подправя с черен пипер и накъсани листенца джоджен.
Поднася се топла.
5 порции
Продукти:
600г агнешко месо
2 1/2л вода
2 глави лук
3 моркова
2 стръка целина
100г ориз
2 супени лъжици джоджен
3 яйца
сок от 2 лимона
сол
черен пипер .... Начин на приготвяне:
- Сложете месото и водата да заврят.
- Оберете пяната няколко пъти, след това намалете огъня.
- Нарежете лука и целината на дребно, морковите на кръгчета.
- Прибавете ги към агнешкото.
- Подправете на вкус със сол и черен пипер.
- Оставете супата да къкри около 2 часа, докато месото се отдели от костите.
- Изваждате месото, нарязвате го на парченца, като преди това махате костите и тлъстините.
- Върнете месото в тенджерата.
- Оставете го да заври и прибавете ориза.
- Варете още 10 минути.
- Изключете огъня и прибавете джоджена.
- Отделно разбийте яйцата на пяна, сипете лимоновия сок и , чаша от бульона.
- Разбъркайте добре.
- Застройте супата, като бъркате непрекъснато, без да завира...
Необходими продукти
агнешко месо - 250 гр.моркови - 2 броя
пресен лук - 1 връзка
картофи - 2 броя
фиде - 50 гр.
черен пипер - няколко зърна
дафинов лист - 2 листа
сол - на вкус
джоджен - няколко листа Приготвяне : Месото се нарязва на малки парченца. За да се получи вкусна супа, се използва шарено месо, което се вари до омекване.
Бульонът се прецежда, месото се връща и се прибавят наситнените моркови, лук, картофи и дафиновия лист. Накрая се слага фидето.
Сварена, супата се опитва на сол и се подправя с черен пипер и накъсани листенца джоджен.
Поднася се топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар