pub-2661449764805556 Агнешка супа

test ads

;;:?////...ad

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Агнешка супа

         Агнешка супа
5 порции

Продукти:

600г агнешко месо
2 1/2л вода
2 глави лук
3 моркова
2 стръка целина
100г ориз
2 супени лъжици джоджен
3 яйца
сок от 2 лимона
сол
черен пипер     ....                                                                                                                                      Начин на приготвяне:
  • Сложете месото и водата да заврят.
  • Оберете пяната няколко пъти, след това намалете огъня.
  • Нарежете лука и целината на дребно, морковите на кръгчета.
  • Прибавете ги към агнешкото.
  • Подправете на вкус със сол и черен пипер.
  • Оставете супата да къкри около 2 часа, докато месото се отдели от костите.
  • Изваждате месото, нарязвате го на парченца, като преди това махате костите и тлъстините.
  • Върнете месото в тенджерата.
  • Оставете го да заври и прибавете ориза.
  • Варете още 10 минути.
  • Изключете огъня и прибавете джоджена.
  • Отделно разбийте яйцата на пяна, сипете лимоновия сок и , чаша от бульона.
  • Разбъркайте добре.
  • Застройте супата, като бъркате непрекъснато, без да завира...
    Супа от агнешко месо.......
     
Необходими продукти
агнешко месо - 250 гр.
моркови - 2 броя
пресен лук - 1 връзка
картофи - 2 броя
фиде - 50 гр.
черен пипер - няколко зърна
дафинов лист - 2 листа
сол - на вкус
джоджен - няколко листа                                                                                                            Приготвяне :   Месото се нарязва на малки парченца. За да се получи вкусна супа, се използва шарено месо, което се вари до омекване.
Бульонът се прецежда, месото се връща и се прибавят наситнените моркови, лук, картофи и дафиновия лист. Накрая се слага фидето.
Сварена, супата се опитва на сол и се подправя с черен пипер и накъсани листенца джоджен.
Поднася се топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......