Необходими продукти
брашно - 300 гр.суха мая - 7 гр.
масло - 50-60 гр.
прясно мляко - 100 мл.
кренвирши - 4 броя
яйце - 1 брой
захар - 1 чаена лъжичка
сол - 1 щипка
домати - 1 брой Приготвяне В пресятото брашно направете кладенче и сипете в него разтворената в млякото мая. Добавете солта, захарта и разтопеното масло. Омесете тесто и го оставете да втаса 15 минути.
Разрежете кренвиршите на две по дължина, а домата нарежете на пръчици.
От разточеното тесто се оформят ленти с дебелина 1-2см. Всяка половинка кренвирш и парченце домат омотайте спираловидно с тесто, докато напълно се покрият.
Намажете облечените кренвирши с яйце и ги изпечете в намаслена тавичка за 15 минути на 200 градуса..
Няма коментари:
Публикуване на коментар