pub-2661449764805556 Храни срещу настинка

test ads

;;:?////...ad

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Храни срещу настинка

     За да не ви повали  настинката, е хубаво да вземете своевременно някакви мерки. Най-добре ще е да се предпазите от грип чрез храна. Има храни, които оказват невероятно действие върху организма, засилват имунитета и ни правят блестящи от здраве.
Днес ще ви припомним три от тях.
Чесън .. Едва ли някой е изненадан, че именно чесънът идва на първо място. От незапомнени времена той се използва в борбата срещу всякакви болежки, освен това има гозби, които просто не стават вкусни без чесън. ....... Силата му се крие в антимикробните вещества, които съдържа, както и в естественото антибиотично вещество алицин. Чесънът е богат още на витамините А, В1, В2, йод, както и редкия и скъп микроелемент германий, който освен че има противораково действие, запазва клетката млада за дълго време.  Доказано е, че хора, които консумират чесън, прекарват по-леко и много по-бързо грипозните състояния. Затова не изключвайте миризливичкия зеленчук от менюто си. ...Ако го добавяте в готвеното ядене, е добре това да се случи малко преди да изключите котлона, за да се запазят всичките му полезни качества. Специалистите обаче препоръчват суровата употреба на чесъна......  Усетите ли първите симптоми на настинката, може да си направите следната закуска - препечена филийка хляб, натъркана отгоре със скилидка чесън и намазана с масло. Ще се учудите колко е вкусно, а за полезните качества вече споменахме.....    Моркови  ..  Тези зеленчуци са другата супер храна срещу настинка...  Морковите изобилстват от бета-каротин, който има свойството да стимулира образуването на N-клетки и Т-лимфоцити. Тези клетки се справят с вредни микроорганизми, причиняващи инфекции и заболяване. Фалкаринолът в моркова пък се смята за уникалната съставка, в която учените виждат като перспектива за лечение на рак. Също като чесъна, и морковите трябва да бъдат консумирани сурови, за да се възползвате от всичките им полезни свойства. Може да правите сок от тях или пюре за децата.....   Чудодеен елексир се получава като смесите сока от моркови с този от прясно изстискани ябълки.   Едва ли някоя настинка ще успее да ви повали, ако всяка сутрин пиете по една голяма чаша морковено-ябълков сок ......        Кисело млякоИстинското, хубаво кисело мляко съдържа ценни живи бактерии, които са страшно необходими в борбата срещу патогенни, които срещаме. Ацидофилните бактерии отделят млечна киселина, подобряват храносмилането и ускоряват процеса на разграждане на сложните съединения в по-прости вещества. Без тях организмът ни трудно би се справил с усвояването на множество хранителни вещества, което би се отразило на имунната система.
Ацидофилните бактерии успешно унищожават болестотворни микроорганизми, а също така са ефективни и срещу някои вируси..  Бифидобактериите в киселото мляко поддържат имунната система и са много ценни, тъй като стимулират имунитета им. Изследване показва, че редовната консумация на кисело мляко се отразява на броя на Т-лимфоцитите, на N-клетките и на Т-хелперните клетки. .Кофичка кисело мляко за закуска, особено като добавите плодове ще ви държи здрави и усмихнати.....                                       
Източник:  Zdravoslovnohranene.com
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......