Пилешка супа със застройка 1 ....... Продукти: бялото месо от 1/2 пиле, без кожа
2 моркова
1 средна глава лук
2 домата
1 зелена чушка
1/2 ч.чаша царевица от консерва
магданоз
черен пипер
кубче бульон
1 яйце
2 с.л.кисело мялко или лимонов сок...... Начин на приготвяне: Месото се измива и се сварява в студена вода, в която е пуснато кубче пилешки или зеленчуков бульон.
След сваряването месото се изважда и нарязва/накъсва на малки парченца.
Зеленчуците се нарязават на кубчета (доматът задължително се обелва предаврително).
Изсипват се в бульона и се варят на слаб огън, до омекване.
Към края се връща и месото.
Супата се овкусява с черен пипер и сол, ако е необходимо.
Оставя се да изстиен за 5 - 10 минути.
Прави се застройка от млякото и яйцето, която се добавя към супата постепенно, при непрекъснато бъркане, за да не се пресече.
Всяка порция се сервира с накълцан наситно пресен магданоз.... Пилешка супа с фиде .. Продукти:
за застройката :
• яйца – 1 бр.
• кисело мляко – 3 с.л.
• брашно – 1 с.л. препълнена
• оцет (лимонов сок) – 1 ч.л. 6. Порции .. Необходимо време: 30-40 мин.....
Приготвяне: Залейте пилето със студена вода и го сложете да се вари. След като заври, добавете лука,пиперка ,домат , морковите, дафиновия лист, пилешки бульон ,черния пипер и посолете. Когато пилето е почти готово, го извадете и прибавете към прецедения бульон фидето или ориза. Сложете супата да поври още и след като я свалите от огъня, я застройте с яйцата и лимоновия сок... ( Застройката на пилешката супа ... Яйцата и киселото мляко трябва да са на стайна температура. Разбиват се добре и се смесват с изстиналия бульон. Сместа се изсипва бавно, като се разбърква непрекъснато. Ако изсипете сместа във врящия бульон, яйцето ще се пресече и няма да бъде много ефектна .. ) .Нарежете пилето и го задушете леко в няколко лъжици мазнина. Изсипете го в подходящ съд, залейте го със супата и подправете със ситно нарязан магданоз и черен пипер на вкус....
Пилешка супа с фиде ....... Продукти:
пиле
1 глава лук (не много голяма)
1-2 моркова (в зависимост от големината им)
3-4 кубчета пилешки бульон
фиде
сол
черен пипер.. Начин на приготвяне:
2 моркова
1 средна глава лук
2 домата
1 зелена чушка
1/2 ч.чаша царевица от консерва
магданоз
черен пипер
кубче бульон
1 яйце
2 с.л.кисело мялко или лимонов сок...... Начин на приготвяне: Месото се измива и се сварява в студена вода, в която е пуснато кубче пилешки или зеленчуков бульон.
След сваряването месото се изважда и нарязва/накъсва на малки парченца.
Зеленчуците се нарязават на кубчета (доматът задължително се обелва предаврително).
Изсипват се в бульона и се варят на слаб огън, до омекване.
Към края се връща и месото.
Супата се овкусява с черен пипер и сол, ако е необходимо.
Оставя се да изстиен за 5 - 10 минути.
Прави се застройка от млякото и яйцето, която се добавя към супата постепенно, при непрекъснато бъркане, за да не се пресече.
Всяка порция се сервира с накълцан наситно пресен магданоз.... Пилешка супа с фиде .. Продукти:
1. пилешко месо (може да са бутчета, може цяло пиле, може да е всякакво пилешко месо)... 1 . глава лук , Дафинов лист 1/2 листа ..
1. гнездо фиде
моркови – 1 бр.
пилешки бульон – 2 куб.
пиперка – 1 малка
домати -1 бр.
черен пипер – 1 /2 = ч.л.
магданоз – 6-7 стръка
моркови – 1 бр.
пилешки бульон – 2 куб.
пиперка – 1 малка
домати -1 бр.
черен пипер – 1 /2 = ч.л.
магданоз – 6-7 стръка
сол и черен пипер на вкус
• яйца – 1 бр.
• кисело мляко – 3 с.л.
• брашно – 1 с.л. препълнена
• оцет (лимонов сок) – 1 ч.л. 6. Порции .. Необходимо време: 30-40 мин.....
Приготвяне: Залейте пилето със студена вода и го сложете да се вари. След като заври, добавете лука,пиперка ,домат , морковите, дафиновия лист, пилешки бульон ,черния пипер и посолете. Когато пилето е почти готово, го извадете и прибавете към прецедения бульон фидето или ориза. Сложете супата да поври още и след като я свалите от огъня, я застройте с яйцата и лимоновия сок... ( Застройката на пилешката супа ... Яйцата и киселото мляко трябва да са на стайна температура. Разбиват се добре и се смесват с изстиналия бульон. Сместа се изсипва бавно, като се разбърква непрекъснато. Ако изсипете сместа във врящия бульон, яйцето ще се пресече и няма да бъде много ефектна .. ) .Нарежете пилето и го задушете леко в няколко лъжици мазнина. Изсипете го в подходящ съд, залейте го със супата и подправете със ситно нарязан магданоз и черен пипер на вкус....
Пилешка супа с фиде ....... Продукти:
пиле
1 глава лук (не много голяма)
1-2 моркова (в зависимост от големината им)
3-4 кубчета пилешки бульон
фиде
сол
черен пипер.. Начин на приготвяне:
- В дълбока тенджера се слага пилето, подсолява се и се вари.
- Малко преди пълното му сваряване се поставят главата лук (обелена, цяла)и почистените моркови (цели).
- Варят се с пилето до омекването им.
- След като месото и зеленчуците са сварени, се изваждат от тенджерата и се нарязват (зеленчуците) на дребно, а пилето се обезкостява и накъсва на средно големи парченца.
- Бульонът от пилето се прецежда и в него се връщат вече нарязаните зеленчуци и месо.
- Оставя се пак да заври като се добавят кубчетата пилешки бульон и черния пипер. Когато заври се слага фидето. Супата е готова когато фидето е увряло.
- По желание фидето може да се замени с картофи или ориз.
- Супата може да се застрои (по желание) с разбити яйца с кисело мляко....
Няма коментари:
Публикуване на коментар