pub-2661449764805556 Екзотично и много полезно - киви

test ads

;;:?////...ad

неделя, 16 октомври 2011 г.

Екзотично и много полезно - киви

  Малка, зелена бомба с витамини
        Кивито е малък, интересен плод, богат на витамин С.
Името си то получава от националната и гербова птица на Нова Зеландия. Растението е пренесено именно от там в Южна Америка. По-късно е аклиматизирано в Европа, включително и в България. Особено добре вирее в Китай.
Ароматът на киви е силен и ободряващ, точно както и вкуса на самия плод. Кивитата са богат източник на витамини, минерали и фитонутриени.
Именно фитонутриените в кивито защитават ДНК в ядрото на човешките клетки от свързаните с кислорода вреди.
Проучване е установило, че децата, които хапват повече киви, са по-малко податливи към дихателни проблеми като хрипове, накъсано дишане и нощно кашляне.
Кивитата са богати на антиоксиданти, които помагат за цялостна защита на организма. Плодът киви е изключителен източник на витиамин С, който неутрализира свободните радикали, причиняващи вреди на клетките и водещ до проблеми като инфекции или рак.
Освен витамин С обаче този плод е богат и на витамин Е, който пък е важен мастно-разтворим антиоксидант. Комбинацията на тези водно- и мастно-разтворими антиоксиданти дава на кивито способността да ни защитава от свободните радикали във всички посоки.
Ежедневното консумиране на киви е препоръчително за намаляне на риска от сърдечно съдови заболявания, освен това редуцира количеството мазнини в кръвта.
Кивито трябва да бъде изядено веднага след обелване и нарязване. Добре е да се знае, че ако имате алергия към латекса, може да имате и кръстосана алергия към киви, авокадо, банан и други цитрусови плодове...                                     
Източник:  Gotvach.bg 
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......