pub-2661449764805556 Силата на острия ум се крие в храната

test ads

;;:?////...ad

четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Силата на острия ум се крие в храната

     С какво можем да подобрим паметта си............                                На всеки му се е случвало да се чувства психически изтощен. Може да е още едва вторник, но вие блокирате и не може да подредите мислите си. В такива случай вместо да се стресирате още повече, че не можете да си свършите работата и ще изостанете с изпълнението на задачите си, помислете дали ли сте на мозъка си достатъчно почивка и подходяща храна?
Не само гинкобилобата стимулира и подобрява паметта. За нормалното функциониране на клетките на главния мозък са нужни няколко конкретни вещества като желязо, холин, витамини от група В и най-вече В3.....И за да не приемате всички тях на таблетки, вижте в кои храни се съдържат в по-големи количества....
Ягоди и боровинки ..Те са страшно вкусни и ако не сте алергични към тях, хапвайте смело! Ягодите и боровинките помагат за изработването на допамин, а в ягодите се съдържа и веществото физетин, което подобрява функциите на мозъка и предпазва клетките от дегенерация. Освен това тези малки плодчета предпазват от проблеми със сърдечно-съдовата система, язва и заболявания на пикочния мехур.
Яйца  ..Те са богати на холин и лецитин, които спомагат да извеждането от организма на лошия холестерол. Когато холитън попадне в мозъка, той се преобразува в ацетилхолин - невромедиатор, предаващ информация от клетка към клетка. Яйцата са богати още на витамини (А, В, D, Е) и микроелементи като фосфор, калций, магнезий, калий, натрий, сяра. Дори само едно яйце на ден ще удовлетвори напълно денонощната потребност на организма от витамин В12.
Черен хайвер .... Богат източник на холин и почти всички известни микроелементи - калций, калий, магнезий, натрий, желязо, манган. Ако можете да си го позволите, е чудесно, но все пак не прекалявайте с него, тъй като съдържа много пурини. Този рибен продукт изобилства от витамини А, В, D и С. Черният хайвер е доста скъп. Но дори да можете да си го позволите, не забравяйте, че не трябва да прекалявате с него - той съдържа много пурини. Това се източници на пикочна киселина и виновници за образуване на камъни в бъбреците. Също така пурините провокират и подаграта.
Зелени ябълки   .. Ябълките като цяло са много полезни и трябва да ги включвате редовно в менюто си. Те съдържат желязо, необходимо за насищането на мозъка с кислород ине само спомагат за добрата памет, но и са полезни при артрит, подагра, малокръвие, сърдечно-съдови заболявания, хипертония, атеросклероза, заболявания на черния дроб, бъбреците и пикочния мехур.
Грозде...В този плод се съдържат всички витамини от групата В, които са необходими за доброто функциониране на клетките на целия организъм, не само на мозъка. Витамините от тази група са изключително важни за хората, които водят активен начин на живот, защото участват в тъканното дишане и получаването на енергия, стимулираща умствената дейност. Гроздето е богато още на фолиева киселина, витамините К и Р, активизира кръвообразуването.
Тиквени семки...Съдържат желязо и витамин В3. Те са необходими при дефицит на фосфор, магнезий, манган, желязо, цинк, селен. Тиквените семки подобряват паметта. Те са полезни особено за силния пол, защото народната медицина отдавна ги препоръчва за профилактика на простатит.
Печурки.....Богати са на цинк, барий, магнезий, молибден, олово, йод и витамините А и В3. Печурките потискат развитието на раковите образувания и съдържат вещества, разрушаващи холестериновите плаки, освен това са много, много вкусни.
Различни видове храна могат да помогнат и за првенцията на Алцхаймер.....                            Източник:  http://zdravoslovnohranene.com    

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......