1 кг телешко шкембе
2 с.л. брашно
100 гр масло
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. ябълков оцет
Сол на вкус
½ л .. прясно мляко
Начин на приготвяне: Изчистеното и добре измито шкембе се залива със студена вода. Сварява се добре. Нарязва се на дребно и се връща в бульона..Брашното се запържва в маслото, прибавя се червения пипер и прясното мляко и се добавя към бульона с бъркане. .Ври около 10-15 минути.
Поднася се със счукан чесън, оцет и стрити люти чушки..
Шкембе чорба ....
2 с.л. брашно
100 гр масло
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. ябълков оцет
Сол на вкус
½ л .. прясно мляко
Начин на приготвяне: Изчистеното и добре измито шкембе се залива със студена вода. Сварява се добре. Нарязва се на дребно и се връща в бульона..Брашното се запържва в маслото, прибавя се червения пипер и прясното мляко и се добавя към бульона с бъркане. .Ври около 10-15 минути.
Поднася се със счукан чесън, оцет и стрити люти чушки..
Шкембе чорба ....
Начин на приготвяне: Без Бульонът в който е вряло шкембето...
Продукти:
Продукти:
500 гр. изчистено шкембе
2л. прясно мляко
сол
олио
червен пипер
1 яйце
2 лъжица кисело мляко
1-2 лъжица брашно
чесън...
оцет...
Шкембето се сварява хубаво в тенджера под налягане. След това се изважда и се нарязва на малки парченца. ( Бульонът се изхвърля, защото там се намират вредни вещества. ) Слагаме да заври прясното мляко и прибавяме нарязаното шкембе. След като заври го отнемаме от огъня. Правим варена застройка от яйцето, киселото мляко и брашното, след което я прибавяме към чорбата.. Запържваме малко олио с червен пипер и прибавяме към супата. Накрая счукваме чесън със сол и прибавяме малко оцет, тази смес поставяме отделно в чашка и всеки си слага от нея по желание...
Няма коментари:
Публикуване на коментар