pub-2661449764805556 Шкембе чорба

test ads

;;:?////...ad

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Шкембе чорба

  1 кг телешко шкембе              
2 с.л. брашно
100 гр масло
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. ябълков оцет
Сол на вкус
½ л ..  прясно мляко
 Начин на  приготвянеИзчистеното и добре измито шкембе се залива със студена вода. Сварява се добре. Нарязва се на дребно и се връща в бульона..Брашното се запържва в маслото, прибавя се червения пипер и прясното мляко и се добавя към бульона с бъркане. .Ври около 10-15 минути.
Поднася се със счукан чесън, оцет и стрити люти чушки..
  Шкембе чорба ....
Начин на приготвяне: Без Бульонът в който е вряло шкембето...                                                                                  
               Продукти:                                                                                                             
500 гр. изчистено шкембе
2л. прясно мляко
сол
олио
червен пипер
1 яйце
2 лъжица кисело мляко
1-2 лъжица брашно
чесън...
оцет...
  Шкембето се сварява хубаво в тенджера под налягане. След това се изважда и се нарязва на малки парченца. ( Бульонът се изхвърля, защото там се намират вредни вещества. ) Слагаме да заври прясното мляко и прибавяме нарязаното шкембе. След като заври го отнемаме от огъня. Правим варена застройка от яйцето, киселото мляко и брашното, след което я прибавяме към чорбата.. Запържваме малко олио с червен пипер и прибавяме към супата.  Накрая счукваме чесън със сол и прибавяме малко оцет, тази смес поставяме отделно в чашка и всеки си слага от нея по желание...
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......