pub-2661449764805556 Microsoft представя в понеделник новия си мобилен телефон

test ads

;;:?////...ad

четвъртък, 8 април 2010 г.

Microsoft представя в понеделник новия си мобилен телефон

Microsoft ще представи в понеделник нова линия мобилни телефони с вградени функции за социални мрежи, специално предназначени за млади клиенти, пише Wall Street Journal. За разработката на софтуерния гигант се спекулира доста напоследък, но за първи път официално се дава някаква предварителна информация.
Новите телефони, наречени Pink, ще се появят по-късно този месец на американския пазар и ще използват Verizon Wireless на Verizon Communications Inc. и Vodafone Group.
Pink на Microsoft е знак, че компанията се е захванала все по-сериозно с хардуерната част на бизнеса с мобилни комуникации. Microsoft е разработил софтуера, хардуера и мобилните услуги за новите мобилни телефони, докато производител на устройствата ще бъде японската корпорация Sharp.
Все пак Microsoft се спря на крачка от това да се намеси директно на пазара на мобилни телефони, както това направи Google по-рано тази година с представянето на своя Nexus One, произведен от HTC Corp. и продаван директно на потребителите чрез интернет страницата на Google.
Вместо това компанията предпочете да работи в по-тясна връзка с мобилни оператори, като Verizon Communications Inc. и Vodafone Group, чрез които новият продукт ще достига до потребителите.
Microsoft понесе тежки удари в бизнеса с мобилни комуникации, след като през последните години операционните системи, които предлагаше за мобилни телефони, не издържаха на конкуренцията на iPhone на Apple и други модели, които използват операционната система Android на Google.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......