pub-2661449764805556 Пухкавото е на мода, слабото пък е полезно

test ads

;;:?////...ad

сряда, 28 април 2010 г.

Пухкавото е на мода, слабото пък е полезно

Напоследък отвсякъде ни натякват модата на коремните тлъстини, като един своеобразен бунт срещу установените от слабите модели стереотипи на красота.
 Излиза обаче, че колкото и да се опитват, различните модни оратори просто няма да успеят да наложат пухкавото като нещо нормално, красиво и, недай си Боже, полезно.
 Като че ли напук се оказа слабите знаменитости, които често са обект на критики, всъщност са открили ключа към дълголетието, твърдят американски изследователи, цитирани от в. "Дейли експрес".
  Здравните експерти неведнъж са критикували модни икони като Виктория Бекъм и Кейт Мос заради това, че са твърде слаби и изглеждат така, сякаш постоянно броят калориите в храната.
 Според специалистите така те не само вредят на здравето си, но и дават лош пример на подрастващите момичета.
 Изследователи от САЩ обаче са установили, че намаляването на калориите може да увеличи продължителността на живота над 100 години и да поддържа хората в добро здраве дори и в по-късна възраст.
 Новината със сигурност ще бъде музика за ушите на милиони жени по света, които полагат усилия, за да намалят консумацията на калорични храни.
 Авторите на проучването от Университета на Вашингтон установили, че намаляването на калориите удвоява и дори утроява продължителността на живота на някои видове червеи.
 При хората ефектът едва ли ще бъде толкова изразен, но според изследователите когато човек приема по-малко калории, той може не само да си подсигури по-дълъг живот, но и по-добро здраве до по-късна възраст.
 "Целта на изследването ни не е да разберем как да увеличим продължителността на живота до 120 или 130 години, а да намалим разликата между дългия живот и дългия живот в добро здраве.
 В западните страни средната продължителност на живота е 80 години, но здравето на хората започва да се влошава още от 50-годишна възраст", казва д-р Луиджи Фонтана от изследователския екип..От: Екип на Tialoto.bg .Снимка: Fashion..

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......