pub-2661449764805556 Apple остава най-иновативаната компания в Америка

test ads

;;:?////...ad

четвъртък, 29 април 2010 г.

Apple остава най-иновативаната компания в Америка

BusinessWeek и Fortune публикуваха своите тазгодишни рейтинги за най-добрите компании опериращи в Съединените щати. Класацията на BusinessWeek е за топ 50 на най-иновативните компании, а тази на Fortune е за най-резултатните американски фирми.
Apple заема първото място в класацията на BusinessWeek за шеста поредна година. В нея са най-добрите 50 компании, които са оказали влияние на американския пазар с иновативните си идеи. Постижението на Apple е още по-впечатляващо като се има в предвид, че BusinessWeek стартираха въпросната класация едва през 2005 година. Това значи, че до момента не е имало друг победител освен компанията на Стийв Джобс. Apple успява да предложи нещо ново всяка година, а Google остава в ролята на силния претендент и заема второто място. На трето място остава Microsoft, а на четвърто е IBM. Първата петица се допълва от японската компания Toyota.
Apple не е сред водачите в класацията на Fortune 500, но е под номер 56 в престижния списък. Компанията е спечелила 15 места в сравнение с миналата година. В своята индустрия Apple са поставени на трето място от Fortune. Производителят на iPhone и iPad е след Hewlett-Packard, които са първи. На второ място е Dell.
Важно е да се отбележи, че компанията на Стийв Джобс е регистрирала по-голям растеж в печалбите от всички в първата десетка на Fortune 500, с изключение на J.P. Morgan Chase и Bank of America..

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......