pub-2661449764805556 Обама и Браун няма да са в Москва за Деня на победата

test ads

;;:?////...ad

сряда, 28 април 2010 г.

Обама и Браун няма да са в Москва за Деня на победата

На тържествата в Москва по случай Деня на победата няма да пристигнат американският президент Барак Обама и британският премиер Гордън Браун. Това означава, че 65-годишнината от края на Втората световна война в Европа ще бъде отбелязана в Русия без присъствието на лидерите на страните от антихитлеристката коалиция.
Руските медии обясняват, че Браун има уважителна причина. На 6 май има парламентарни избори, след които може да се окаже, че премиер ще е съвсем друг политик.. За отсъствието на Обама обаче засега няма обяснение.
 На 9 май в Москва няма да са също президентите на Украйна Виктор Янукович и на Беларус Александър Лукашенко. Те ще са в столицата ден по-рано за срещата на лидерите на държавите от ОНД и веднага ще се върнат за тържествата у дома.
 Литва се ограничава само до посланика си, но ще дойдат президентите на Латвия и Естония.  Държавният глава на Молдова Михай Гимпу също няма да присъства, като едно от обясненията е, че това е солидарност с Румъния, която е била на страната на Германия и губи войната. За канцлера Ангела Меркел и италианския й колега Силвио Берлускони това не е пречка да уважат Русия на 9 май.
 Присъствието на грузинския президент Михаил Саакашвили по начало е смятано за "неуместно" и затова изобщо не му е изпращана покана.
 В Москва обаче очакват президентите на Франция, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия и Полша, бившият полски комунистически лидер ген. Войчех Ярузелски, експрезидентът на САЩ Джордж Буш-старши..

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......