pub-2661449764805556 А така! Рибата била полезна за сърцето, но не и за мозъка

test ads

;;:?////...ad

четвъртък, 29 април 2010 г.

А така! Рибата била полезна за сърцето, но не и за мозъка

Снимка: Dreamstime.....
Рибеното масло може и да е полезно за сърцето, но не оказва подобно благоприятно влияние върху мозъка и не предпазва от деменция.
До това заключение достигна „Ройтерс,“ позовавайки се на резултатите от продължило две години британско изследване.
Редица предишни проучвания са показали, че хората, които консумират повече риба, имат по-добри мозъчни функции и са изложени на понижен риск от деменция.
Авторите на настоящето изследване от лондонския Колеж по хигиена и тропическа медицина обаче са поставили под съмнение тази връзка, след като в продължение на две години са наблюдавали 748 мъже и жени над 70-годишна възраст.
"Откритието ни е важно, тъй като много хора взимат рибено масло с надеждата да запазят когнитивните си функции", казва д-р Алън Денгауър от изследователския екип..
 В изследването на британските специалисти са участвали 748 мъже и жени над 70-годишна възраст, които не страдали от деменция и били със запазени когнитивни функции.
 Те били разделени на две групи. Всеки ден в продължение на две години на доброволците били давани 200 милиграма ЕПА (ейкосапентапеларгонова киселина) плюс 300 милиграма ДХА (докосахексапеларгонова киселина), или плацебо.
 След края на изследването специалистите подложили участници на тестове и установили, че в нито една от двете групи няма промяна в когнитивните функции.
 Междувременно на среща във Вашингтон, организирана от Националния здравен институт на САЩ, комисия от независими експерти е представила заключението си за превенцията на болестта на Алцхаймер..
 То гласи, че няма доказателства за ползата от рибеното масло, хранителните добавки, лекарствата, решаването на кръстословици и други мозъчни тренировки за предпазване от заболяването..
От: Екип на Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......