pub-2661449764805556 Домът на редактор от техносайт е бил обискиран заради новия iPhone

test ads

;;:?////...ad

сряда, 28 април 2010 г.

Домът на редактор от техносайт е бил обискиран заради новия iPhone

Прототипът на новия модел iPhone докара нови главоболия на специализирания сайт Gizmodo, който миналата седмица се сдоби с устройството и публикува информация и снимки за него без знанието на компанията разработчик Apple.
От Gizmodo съобщиха, че калифорнийската полиция е обискирала дома на един от редакторите на сайта - Джейсън Чен. Полицаите са конфискували компютри и друга техника, които могат да бъдат използвани като доказателства при разследването срещу кражбата на прототипа. Обискът е станал в петък вечерта, когато Чен не е бил в дома си. Gizmodo са публикували съдебна заповед, която упълномощава полицаите да извършат процедурата.
Вече повече от седмица Gizmodo и публикуваната в сайта информация за новия iPhone са от най-коментираните теми сред феновете на Apple. Историята за това как прототипът се озовал в ръцете на редакторите от Gizmodo e доста любопитна и предизвика съмнения, че всичко е просто рекламен трик.
"Ню Йорк таймс" коментира, че в съдебната заповед няма информация за това срещу кого се води разследването за кражба - дали срещу Gizmodo или срещу човека, който е намерил прототипа и го е продал на редакторите. От Gizmodo обявиха, че са купили устройството за 5000 долара, а след това са го върнали на Apple, след като са получили известие от компанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......