От: Екип на Tialoto.bg (info@tialoto.bg),Снимка: Dreamstime .. Естествено вещество, срещано в млечните продукти, може да помогне за предпазване от диабет,заключи американско изследване.
Авторите на проучването от Харвардския университет са установили, че веществото, известно като транс-палмитолеинова киселина, помага срещу диабет тип 2.. Тази мастна киселина не се произвежда от тялото, но се среща в продукти като мляко, сирене, йогурт и масло. . За целите на изследването 3700 души били наблюдавани над 20 години.. Резултатите от проучването показват, че хората с най-високи нива на транс-палмитолеинова киселина са изложени на 60 процента по-малът риск от развитието на диабет тип 2. При тях освен това са наблюдавани здравословни нива на холестерола и инсулина.. "Млякото и млечните продукти са богати на мазнини и ако се прекалява с тях, могат да допринесат за натрупването на излишно тегло. Поради тази причина е препоръчително да се консумират нискомаслени млечни продукти", пишат авторите на изследването.
test ads
;;:?////...ad
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар