pub-2661449764805556 Йога между глътките кафе

test ads

;;:?////...ad

четвъртък, 3 март 2011 г.

Йога между глътките кафе

От: Деница Христова (info@tialoto.bg)        
Малко усилия всеки ден е по-добре от никакви. Снимка: Dreamstime Колко от нас спортуват рано сутрин, веднага след ставане, още преди сутрешното кафе и малко преди да тръгнем за работа? Кой има време за фитнес, ще попитате вие? Наистина е така.
Ето една идея за алтернативна гимнастика сутрин, която ще ви отнеме не повече от пет минути, освен това даже може да си пийвате от кафето с мляко и канела между отделните упражнения.
Седнете на пода, изпийте няколко глътки кафе или чай за тонус и да започваме..Първо, седнете така, че левият крак да е изпънат напред, а другия свийте в коляното и опрете до гърдите си, хванете го с лявата си ръка през коляното, а другата сложете на пода зад гърба за опора..Разположете се добре, гръбнакът трябва да е изправен, започнете бавно да се извъртате надясно – важното е да не правите резки движения, без напрежение, а просто да усещате движението на гърба.. Дръжте главата изправена, както и брадичката, движете само тялото, вдишвайте, а когато се върнете в изходно положение, издишвайте. Накрая направете същото упражнение и в другата посока. . Второ, застанете на колене, с длани към пода на нивото на раменете. Докато вдишвате, изпънете едновременно дясната ръка напред и левия крак назад.. Свийте ги обратно, така че коляното и лакътят да се докоснат и издишайте. Повторете упражнението 2-3 пъти и опитайте с десния крак и лявата ръка..Трето, легнете по корем, свийте ръцете в лактите, малко под нивото на раменете, допрете пръстите на краката до пода и повдигнете внимателно тялото нагоре, като през цялото време държите лактите под прав ъгъл...След това бавно повдигнете и краката в коленете. При това упражнение трябва да усетите напрежение в коремните мускули, докато се опитвате да задържите тялото в тази позиция в продължение на няколко минути..

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......