pub-2661449764805556 Късното лягане вреди сериозно на здравето

test ads

;;:?////...ad

четвъртък, 3 март 2011 г.

Късното лягане вреди сериозно на здравето

От: Екип на Tialoto.bg (info@tialoto.bg)   
Снимка: Getty Images/ Guliver Многократно сме писали колко полезен за човешкото здраве е сънят.. Освен една от фундаменталните предпоставки за възстановяване на организма, той е и много важен и за психическата стабилност и красивия външен вид.. Какво обаче се получава, когато не си го осигуряваме в достатъчни количества?
Недостатъчният сън увеличава риска от инфаркт и инсулт, заключиха резултатите от британско изследване..Изследването на Франческо Капучо и колегите му от университета на Уоруик е обхванало 470 000 души от осем страни..Данните от проучването показват, че недоспиването, късното лягане, ранното ставане, както и различните смущения в съня са "бомба със закъснител" за здравето на човека.. Авторите на проучването са установили, че нощен сън с продължителност по-малко от шест часа увеличава с 50 процента риска от инфаркт и с 15 процента риска от инсулт. Безсънието повишава с 12 процента опасността от преждевременна смърт.. Недоспиването води до освобождаването на хормони на стреса и други химически вещества в човешкия организъм, които вредят на сърдечносъдовата система.. Учените отбелязват, че и продължителният сън не е полезен за здравето.
Оптималното количество е 7-8 часа, като трябва да се вземат предвид и индивидуалните потребности.."Здравият сън е залог за дълголетие. Спете колкото ви е необходимо, за да бъдете здрави", съветват специалистите..Може би съвети от сорта на „Не си проспивай живота“ май не са от най-мъдрите.. Спи ли ви се – не правете компромиси..

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......