pub-2661449764805556 Chrome изпревари Safari и стана третият най-популярен браузър в САЩ

test ads

;;:?////...ad

вторник, 18 януари 2011 г.

Chrome изпревари Safari и стана третият най-популярен браузър в САЩ

Пазарният дял на бразуъра на Google е 8,97% в Щатите и 9,44% в световен мащаб...... Интернет браузърът Google Chrome изпревари през миналата седмица Apple Safari за първи път в своята история и стана третият най-популярен браузър в САЩ, показват данни на анализаторската компания StatCounter..
“Това е добро постижение за Google, които тръгнаха от нулата преди по-малко от две години, а вече имат почти 10% от щатския пазар“, коментират от StatCounter в съобщение, цитирано от АФП..
“Наблюдава се ожесточена битка между Google и Apple в областта на интернет браузърите (Chrome vs. Safari), както и на мобилния пазар (Android vs. iPhone).”
Към края на миналата седмица Chrome е имал 8,97% дял от пазара на браузъри в Щатите спрямо 8,88 на сто за Safari, показват данните на StatCounter.
През последните два месеца продуктът на Apple загуби 1,5-те процентни пункта преднина, която имаше пред Chrome, припомня АФП.
На второ място по популярност сред американските потребители е бразурът Firefox, чийто дял е 28,48%. Internet Explorer (IE) на Microsoft продължава да води с дял от 52 на сто.
В световен мащаб Chrome също заема трето място по популярност с дял от 9,44%, Firefox има 31% от пазара, а IE – 52,78%.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......