pub-2661449764805556 Кои съвети не помагат на пушачите

test ads

;;:?////...ad

вторник, 18 януари 2011 г.

Кои съвети не помагат на пушачите

От: Велина Каравасилева (velina@tialoto.bg), По-скоро такива снимки, отколкото натякване ще помогнат на пушачите. Снимка: Dreamstime..   

Отказването от цигарите е въпрос на лично решение.  Вътрешно обмислено, изстрадано и изкашляно (в някои случаи).. За това всички опити за намеса „отвън“ често са неуспешни и само водят до изнервяне на опитващия се да ги спре.. А да не говорим, че същите тези неща изобщо не действат на хора, които си пушат и пет пари не дават, че е хубаво да ги спрат.. Ето ви пет фрази, които няма да помогнат на пушачите покрай вас да откажат цигарите... Ще се разболееш  .. Да, вярно е, цигарите разболяват. Хората, които пушат обаче, чуват това толкова често, че то не им прави никакво впечатление.. То и от много ядене на шоколад човек може да получи диабет, но не сме чули някой да го е спрял заради това.. Ако ме обичаш, ще ги спреш.. Както с всяко друго пристрастяване, така и пушачите си мислят, че могат да спрат когато си поискат.. Това, разбира се, не е вярно и когато се провалят в опита си да докажат любовта си по този ненужен начин, се чувстват хем виновни, хем пак пушат.
А и като цяло, изнудвания от рода на „направи нещо заради мен“ бихме квалифицирали като емоционален тормоз, а не като помощ, така че се откажете да шантажите близките си така,защото ако вие ги обичате, няма да ги притискате до стената по този начин.
Пушенето е гадно, не знам защо още пушиш. . Пушачите знаят, че да пушиш е гадно. Усещат го всеки път, когато се закашлят до посиняване, когато си помиришат дрехите или си видят пожълтелите пръсти. .Усещат обаче, че желанието да пушат е по-силно от неприятното чувство и по тази причина продължават да се вмирисват и тровят, някои от тях – с голямо удоволствие.
Ако натяквате на някого това „не знам защо още пушиш, много е гадно“, най-много да се лишите от компанията на този пушач, защото той няма да спре да пуши.. А и му е готино като си запали, въпреки миризмата и горчивия вкус в устата.. Виж се как кашляш.. И отново неприятното натякване на непушача. Нали не мислите, че някой може да има проблеми с дишането, но да не го е забелязал? ,По-добрия вариант е да ангажирате пушещия в някакви занимания, които изискват дробове – първо разходки, после танци, катерене в планината.. Спортните занимания намаляват желанието за цигара, стига човек да е мъничко упорит.. Искаш ли внуците ти да те гледат как пушиш? , Колкото и да демонстрират добри чувства към цигарите и образа си на пушачи, повечето от тях всъщност силно се съобразяват с мнението на околните.
Пушачите отказват да пушат пред деца, осъзнавайки лошия пример, който дават, повечето жени не обичат да позират с цигари, да не говорим за пушенето по улиците, което и от пушачите се определя като проява на лош вкус.. Та по темата – не, пушачите не искат внуците им да ги гледат как пушат, за това ще се крият добре, но няма да откажат цигарите.. Това, което един пушач може да направи, е честно да си даде сметка, че повечето оправдания, които има, за да запали цигара, всъщност изобщо не са верни.. Нито кафето е по-вкусно с цигара, нито след секс най-якото е да одимиш спалнята, в която до преди малко е миришело на ванилия, масажно масло и страст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......