pub-2661449764805556 Ходенето като инвестиция

test ads

;;:?////...ad

вторник, 18 януари 2011 г.

Ходенето като инвестиция

Ходенето като инвестицияОт: Екип на Tialoto.bg (info@tialoto.bg),.. Снимка: Dreamstime .....                      Често повтаряме колко е полезно да се ходи пеша..Вървенето не само тонизира и повдига настроението, а е и много полезно за красивата фигура и за стягането на мускулите..Известно е, че изминаването на определено разстояние на ден стимулира кръвообращението и по този начин ни прави по-здрави. Оказва се, че то е и една добра инвестиция. Изминаването на 8 км пеш седмично може да забави развитието на болестта на Алцхаймер, сочат резултатите от американско изследване.
Резултатите от него бяха представени на годишна среща на Радиоложкото дружество на Северна Америка..Изследването обхванало 299 здрави доброволци и 127 души със слаба форма на намаляване на когнитивните способности, която може да е прекурсор на болестта на Алцхаймер.. Екипът от университета на Питсбърг в Пенсилвания установил, че хората, които ходят 5-6 мили пеш седмично, имат по-добра памет и подобряват когнитивните си способности в сравнение с онези, които не са физически активни... Това потвърждава, че ходенето е най-добрият начин да се съхранят психичното и физическото здраве в напреднала възраст.
Изследвания показаха, че ходенето е идеалната форма на активност за поддържане на физическото състояние и предпазване от сърдечни болести.. Сега учените констатираха, че ходенето поддържа също психичното здраве и забавя развитието на болестта на Алцхаймер.
10-годишното изследване стигна до заключението, че колкото по-интензивна е физическата активност, толкова по-голям е обемът на мозъка..“Обемът е жизненоважен признак за състоянието на мозъка, - заяви ръководителят на изследването д-р Сайръс Раджи от катедрата по радиология в университета. - Когато размерите му намаляват, това означава, че мозъчни клетки умират.”. Когато размерите му остават големи, това свидетелства, че здравето му се поддържа, допълни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......