pub-2661449764805556 Пресолената храна намалява интелекта

test ads

;;:?////...ad

събота, 4 февруари 2012 г.

Пресолената храна намалява интелекта

         Големите количества сол вредят на мозъка ......     До този момент фактът, че солта оказва негативен ефект върху сърцето и сърдечно-съдовата система, беше основната теза, която се изтъкваше, когато ставаше дума защо не е добре да пресоляваме блюдата си..
С днешна дата обаче вече знаем и че солта оказва също толкова мощно негативно въздействие и върху мозъка, а резултатът от него е повече от видим – оглупяване.
Канадски лекари са стигнали до заключението, че прекомерната консумация на сол води до загуба на голяма част от умствените възможности. Това е ясно забележимо при хората, които редовно злоупотребяват с нея – при тях дейността на мозъка видимо се забавя с времето, докато при тези, които я консумират в препоръчителните граници, този процес настъпва много по-бавно, пише „Дейли мейл”.
Изследователите от университета в Торонто доказват тези свои предположения с научен експеримент, продължил повече от три години. През този период били проследени умствените възможности на над 1250 души на възраст между 67 и 84 години. Под внимание било взето и количеството сол, с което участниците традиционно овкусяват храната си.
В началото на проследявания период били записани началните им умствени възможности, които били сравнени с показаните в края резултати. От изведените данни станало ясно, че комбинацията между сол и заседнал начин на живот оказва изключително негативен ефект върху цялостното здравословно състояние на човек с напредването на възрастта...

Още по темата: тялото

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......