pub-2661449764805556 Facebook представи най-добрите си игри за 2011 година

test ads

;;:?////...ad

събота, 24 декември 2011 г.

Facebook представи най-добрите си игри за 2011 година

Изненадващ победител е Gardens of Time, но според анализатори класацията не е обективна,  Най-популярната игра в социалната мрежа Facebook за 2011 година е създаденият от Playdom куест Gardens of Time. Това показва проучване на компанията на Марк Зукърбърг относно любимите игри на 800-те млн. потребители на Facebook.
От Facebook са дали приоритет на оценките за удовлетвореността на потребителите, което е помогнало на Gardens of Time да изпревари Cityville. Играта на Zynga заема третата позиция, като пред нея се нарежда The Sims Social на Electronic Arts.
Според блога TechCrunch класацията е „подигравка“, но други анализатори са на мнение, че тя е създадена с цел промотиране на инструментите на Facebook за препоръчване на съдържание.
След коментарите на TechCrunch и запитванията за методологията на класацията от Facebook са дали разяснения за нея.
„Класацията бе създадена на база игрите с над 100 хил. активни потребители месечно, като бе даден приоритет на тези, при които има най-голяма удовлетвореност сред потребителите“, се казва в официалното съобщение на Facebook.
“В резултат се получи списък с най-препоръчваните от потребителите игри за 2011 година“, обясняват от социалната мрежа.
Според най-актуалните изчисления за активните потребители на база метриките на Facebook, както и на метриките на Appdata, най-популярните игри в социалната мрежа са Cityville, Castleville, Farmville и Texas Holdem. И четирите продукта са разработени от Zynga.
Класираната на първо място от Facebook Gardens of Time заема едва 14-то място в класацията на Appdata.
Директното сравнение между Citiville и Gardens of Life показва, че първата игра има 48,8 млн. потребители месечно, а втората – 8,5 млн. Farmville пък има 32,1 млн. активни потребители месечно, макар да не попада в челната десетка на Facebook.
Метриката, използвана от Facebook за подреждане на десетте най-популярни игри затруднява по-старите игри и ги класира по-слабо, коментира Ник Гибсън, анализатор в Games Investor.
Причината е, че тя се базира на препоръчванията, което поставя старите игри в по-незавидно положение, тъй като те са били препоръчвани активно на по-ранен етап, посочва специалистът.
Ето как изглежда класацията на Facebook за най-популярните игри през 2011 година:
1. Cityville (Zynga)
2. Castleville (Zynga)
3. Farmville (Zynga)
4. Texas Holdem (Zynga)
5. The Sims Social (EA)
6. Empires & Allies (Zynga)
7. Words With Friends (Zynga)
8. Diamond Dash (Wooga)
9. Bubble Witch Saga (King.com)
10. Indiana Jones Adventure World (Zynga) .....http://ptcsitesrelax.comule.com/phpBB3/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......