pub-2661449764805556 Перфектната трапезата на Бъдни вечер

test ads

;;:?////...ad

събота, 24 декември 2011 г.

Перфектната трапезата на Бъдни вечер

      Постното може и да е вкусно :| :roll: ;) ,Според поверията ястията трябва да са 9 – колкото трае бременността, или 7 – колкото са дните на седмицата или пък, 12 – колкото са месеците в годината. На какъвто и брой да заложите, най-важното е ястията да са постни. Това обаче съвсем не означава по-малко вкусни, а напротив!
Едно от задължителните неща, които трябва да присъстват на масата, е питката. Вярно, че може да си купите такава от магазин или пекарна, но за да бъде вечерята наистина традиционна, най-добре заложете на домашно приготвена. Не забравяйте да пъхнете паричка в питката, тя е за най-големият късметлия в семейството.
Медът е друг задължителен продукт на трапезата. Вярва се, че той ще подслади живота на вас и близките ви. Но преди всичко, пчелният мед е изключително полезен.
Сложете и лук! Според вярванията, колкото са люспите на лука, толкова ще се увеличат и печалбите ви.
Не пренебрегвайте и ядките. Украсете трапезата с орехи, като не махате черупките им предварително. Докато вечеряте, разтворете черупката на избран от вас орех, за да видите колко голям ще е късметът ви догодина. Сервирайте и всякакви други ядки. Най-полезни са сурови, но ако ги предпочитате печени, може да използвате комплект Делимано Топ Сет. С него ще приготвите вкусни постни ястия, без да губите полезните съставки на продуктите.
В тава за печене Делимано, включена в комплекта пък може да направите невероятно вкусен тиквеник. Той също е сред почетните храни за вечерята на Бъдни вечер, а освен това е невероятно вкусен. Направо ни иде да се оближем пръстчетата!
Чудесна идея за празничната ви постна вечеря са и лозовите или зелеви сърми с ориз, както и пълнените чушки с боб. Не забравяйте и каната червено винце!
Една празнична трапеза задължително трябва да бъде и отлично украсена! Затова поставете на масата дрянови и елхови клонки и красиви свещи. Съберете цялото си семейство и се насладете на уюта и приятната атмосфера.

Весели празници, приятели! :!: :!: :!: Весели празници, приятели! :!:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......