pub-2661449764805556 Свежа и постна пролетна гозба с коприва

test ads

;;:?////...ad

сряда, 13 април 2016 г.

Свежа и постна пролетна гозба с коприва

 
        И пресен лук, и маслини, и киноа дори                                                                                                                                                                                     
Необходими продукти за 4 порции:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         2 ч. ч. листа от коприва
3 с. л. зехтин
1 връзка пресен лук, нарязан
2 ч. ч. киноа
4 с. л. маслини, ситно нарязани
2 с. л. мариновани сушени домати, ситно нарязани
100 мл бяло вино
2 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. джоджен, ситно нарязан
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 с. л.лимонов сок
сол и пипер на вкус                                                                                                                                  Начин на приготвяне:
Копривата се залива с вряла вода, отцежда се и се измива. Нарязва се на ситно.
В загретия зехтин се слага лукът, разбърква се на умерен огън 3-4 мин. Добавя се киноата и се разбърква. Слагат се маслините, доматите и копривата. Налива се виното и се бърка непрекъснато, докато течността почти се изпари. Добавят се бульонът, магданозът, джодженът и лимоновият сок. Подправя се със сол и пипер на вкус.
Ястието се покрива с капак и се оставя да къкри, докато течността се абсорбира. Поднася се топло или студено...                                                                                                                                Източник: Списание "Меню" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......