pub-2661449764805556 Рибена чорба

test ads

;;:?////...ad

сряда, 13 април 2016 г.

Рибена чорба

По залцбургска рецепта                                                                                          Време за приготвяне: 40 минути

Необходими продукти за 6 порции:                                              2 филета от пъстърва (250 г)
1 филе от бяла риба (150 г)
1 глава лук
1 морков
1 домат
50 г глава целина
150 мл сметана
1 в. ч. бяло вино (100 мл)
7–8 стръка магданоз
брашно за паниране
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус
За кротоните:
1 филия хляб
50 г краве масло
2 стръка магданоз
Начин на приготвяне:                                                                                                                          1. Рибните филета се нарязват на малки ивички. Овкусяват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в предварително загрято олио.
2. Костите и главата на пъстървата се поставят в 1,5 л подсолена вода и се добавят разрязаните на две морков и лук, целината и магданозът, завързан с конец. Вари се 20 минути и след това бульонът се прецежда.
3. Морковът и целината се режат на ивички, доматът се обелва, маха се семето и месестата час се нарязва на кубчета.
4. Виното се кипва в тенджера и се оставя да се редуцира. Наливат се бульонът и сметаната и се изсипват нарязаните морков и целина.
5. Филията хляб се реже на кубчета и се изпържва в предварително загрятото масло. Готовите кротончета се овалват в ситно нарязания магданоз.
6. Сервира се, като във всяка порция се слага по малко от доматите, ивици риба, налива се от супата и се поръсва с кротончета.                                                                              Източник: Бон Апети   

Няма коментари:

Публикуване на коментар

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......