Каквото и да е времето навън, вкусната пилешка супа непрекъснато е навреме и на място, в болни и здрави дни, за обяд и вечеря, а защо не и за закуска. Необходими продукти за 8 порции: за бульона:
1 пилешки фенер
2 пилешки бутчета
1 резен целина, нарязана на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
1 праз, нарязан на кръгчета
1 глава лук, ситно нарязана
2 клончета чубрица
1 дафинов лист
1 лист пресен девесил
5-6 зърна черен пипер за супата:
1 пилешки фенер
2 пилешки бутчета
1 резен целина, нарязана на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
1 праз, нарязан на кръгчета
1 глава лук, ситно нарязана
2 клончета чубрица
1 дафинов лист
1 лист пресен девесил
5-6 зърна черен пипер за супата:
1 шепа фиде
1 ч. л. натрошена чубрица
1 яйце
1 с. л. брашно
250 мл кисело мляко
сол на вкус
1 ч. л. натрошена чубрица
1 яйце
1 с. л. брашно
250 мл кисело мляко
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Всички съставки за бульона се сваряват в 3 л студена вода за 80 мин. Месото се обезкостява и се връща в бульона при зеленчуците. Щом отново заври, се добавя фидето. Сварява се за 5-6 мин. Прибавя се чубрицата. Яйцето се разбърква с брашното и млякото. Слага се да заври при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се сипва черпак от бульона. Разбърква се и се добавя към останалата вряща супа. След 2-3 мин. на тих огън супата се отстранява от огъня. Източник: Списание „Меню“
Няма коментари:
Публикуване на коментар