pub-2661449764805556 kraco.blogspot: януари 2011

test ads

;;:?////...ad

вторник, 18 януари 2011 г.

Повече сирене и мляко за здраве

От: Екип на Tialoto.bg (info@tialoto.bg),Снимка: Dreamstime ..  Естествено вещество, срещано в млечните продукти, може да помогне за предпазване от диабет,заключи американско изследване.
Авторите на проучването от Харвардския университет са установили, че веществото, известно като транс-палмитолеинова киселина, помага срещу диабет тип 2.. Тази мастна киселина не се произвежда от тялото, но се среща в продукти като мляко, сирене, йогурт и масло. . За целите на изследването 3700 души били наблюдавани над 20 години.. Резултатите от проучването показват, че хората с най-високи нива на транс-палмитолеинова киселина са изложени на 60 процента по-малът риск от развитието на диабет тип 2. При тях освен това са наблюдавани здравословни нива на холестерола и инсулина.. "Млякото и млечните продукти са богати на мазнини и ако се прекалява с тях, могат да допринесат за натрупването на излишно тегло. Поради тази причина е препоръчително да се консумират нискомаслени млечни продукти", пишат авторите на изследването.
 

Хапвайте чесън за здрави кости

От: Екип на Tialoto.bg (info@tialoto.bg), Снимка: Dreamstime ,    
Знаем, че чесънът e просто една от универсалните храни за красота и здраве. Естествен антибиотик, той ще се погрижи за всичко: от грипа, до косата ви. Затова, не се мръщяте, а яжте чесън смело!
Британско изследване откри също, че жените, които включват в менюто си достатъчно чесън, кромид и праз, са изложени на понижен риск от развитието на остеоартрит. . Проучването на специалисти от Кралския колеж в Лондон и университета на Източна Англия не само подчертава защитния ефект на тези зеленчуци срещу остеоартрит, но и разкрива потенциала за използването на съединения от чесъна в разработването на нови методи за лечение на болезненото ставно заболяване.. Остеоартритът причинява болки и инвалидност, като засяга бедрата, колената и гръбнака на хора в средна и напреднала възраст. Засега няма ефективно лечение.. Състоянието се облекчава чрез болкоуспокояващи средства, а в краен случай се налага операция за подмяна на ставите'. Но не и ако хапвате чесън.
,

Кои съвети не помагат на пушачите

От: Велина Каравасилева (velina@tialoto.bg), По-скоро такива снимки, отколкото натякване ще помогнат на пушачите. Снимка: Dreamstime..   

Отказването от цигарите е въпрос на лично решение.  Вътрешно обмислено, изстрадано и изкашляно (в някои случаи).. За това всички опити за намеса „отвън“ често са неуспешни и само водят до изнервяне на опитващия се да ги спре.. А да не говорим, че същите тези неща изобщо не действат на хора, които си пушат и пет пари не дават, че е хубаво да ги спрат.. Ето ви пет фрази, които няма да помогнат на пушачите покрай вас да откажат цигарите... Ще се разболееш  .. Да, вярно е, цигарите разболяват. Хората, които пушат обаче, чуват това толкова често, че то не им прави никакво впечатление.. То и от много ядене на шоколад човек може да получи диабет, но не сме чули някой да го е спрял заради това.. Ако ме обичаш, ще ги спреш.. Както с всяко друго пристрастяване, така и пушачите си мислят, че могат да спрат когато си поискат.. Това, разбира се, не е вярно и когато се провалят в опита си да докажат любовта си по този ненужен начин, се чувстват хем виновни, хем пак пушат.
А и като цяло, изнудвания от рода на „направи нещо заради мен“ бихме квалифицирали като емоционален тормоз, а не като помощ, така че се откажете да шантажите близките си така,защото ако вие ги обичате, няма да ги притискате до стената по този начин.
Пушенето е гадно, не знам защо още пушиш. . Пушачите знаят, че да пушиш е гадно. Усещат го всеки път, когато се закашлят до посиняване, когато си помиришат дрехите или си видят пожълтелите пръсти. .Усещат обаче, че желанието да пушат е по-силно от неприятното чувство и по тази причина продължават да се вмирисват и тровят, някои от тях – с голямо удоволствие.
Ако натяквате на някого това „не знам защо още пушиш, много е гадно“, най-много да се лишите от компанията на този пушач, защото той няма да спре да пуши.. А и му е готино като си запали, въпреки миризмата и горчивия вкус в устата.. Виж се как кашляш.. И отново неприятното натякване на непушача. Нали не мислите, че някой може да има проблеми с дишането, но да не го е забелязал? ,По-добрия вариант е да ангажирате пушещия в някакви занимания, които изискват дробове – първо разходки, после танци, катерене в планината.. Спортните занимания намаляват желанието за цигара, стига човек да е мъничко упорит.. Искаш ли внуците ти да те гледат как пушиш? , Колкото и да демонстрират добри чувства към цигарите и образа си на пушачи, повечето от тях всъщност силно се съобразяват с мнението на околните.
Пушачите отказват да пушат пред деца, осъзнавайки лошия пример, който дават, повечето жени не обичат да позират с цигари, да не говорим за пушенето по улиците, което и от пушачите се определя като проява на лош вкус.. Та по темата – не, пушачите не искат внуците им да ги гледат как пушат, за това ще се крият добре, но няма да откажат цигарите.. Това, което един пушач може да направи, е честно да си даде сметка, че повечето оправдания, които има, за да запали цигара, всъщност изобщо не са верни.. Нито кафето е по-вкусно с цигара, нито след секс най-якото е да одимиш спалнята, в която до преди малко е миришело на ванилия, масажно масло и страст.

20 минути слънце на ден за здраве

От: Екип на Tialoto.bg (info@tialoto.bg)
Снимка: Dreamstime Зимата определено е най-ленивият сезон. С изключенията, когато сме на писатата в планината, това е времето, през което искаме просто да си стоим вкъщи на топло, завити до носа и гледащи филми или четящи интересни книги.. За разлика от топлите сезони, когато все едно невидими сили приливат енергия и желание за движение в тялото ни, то сега май хич не ни е до мърдане. Камо ли някакви по-активни упражнения. Е да, ама това хич не е полезно.. Прекаленото дългото време, прекарано в затоплени помещения, малкото физически упражнения на свеж въздух и недостатъчната слънчева светлина предизвикват умора и правят човека уязвим към заболявания.. Дори ако времето навън е мрачно и облачно почти през целия ден, трябва да се възползвате от слънчевите часове, за да изложите тялото си на слънчева светлина и да подишате свеж въздух, препоръчват немски учени.. Слънчевата светлина е отлично средство за съхраняване на имунната система във върхова форма. Трябва да излагате тялото си на слънчева светлина 15-20 минути дневно, за да може то да произведе витамин D, който е особено важен за имунната система...Слънчевата светлина превръща прекурсната форма на витамин D, която се произвежда от някои клетки в организма, в активна форма на витамин D..В резултат имунните клетки произвеждат антимикробния протеин кателицидин, който играе важна роля за отговора на организма към бактериалните инфекции.
Това означава, че слънчевата светлина допринася да останете здрави...Слънчевите лъчи имат позитивен ефект върху имунната система дори в облачни дни, когато рядко пробиват облаците..Човек трябва да прави също най-малко 30 минути физически упражнения на свеж въздух дневно. Те могат да са под формата на спортуване, но дори и продължителното ходене е от полза, за да може достатъчно количество кислород да проникне в белите дробове.. Това позволява генериращите енергия митохондрии в клетките и органите да са в добро състояние.

Ходенето като инвестиция

Ходенето като инвестицияОт: Екип на Tialoto.bg (info@tialoto.bg),.. Снимка: Dreamstime .....                      Често повтаряме колко е полезно да се ходи пеша..Вървенето не само тонизира и повдига настроението, а е и много полезно за красивата фигура и за стягането на мускулите..Известно е, че изминаването на определено разстояние на ден стимулира кръвообращението и по този начин ни прави по-здрави. Оказва се, че то е и една добра инвестиция. Изминаването на 8 км пеш седмично може да забави развитието на болестта на Алцхаймер, сочат резултатите от американско изследване.
Резултатите от него бяха представени на годишна среща на Радиоложкото дружество на Северна Америка..Изследването обхванало 299 здрави доброволци и 127 души със слаба форма на намаляване на когнитивните способности, която може да е прекурсор на болестта на Алцхаймер.. Екипът от университета на Питсбърг в Пенсилвания установил, че хората, които ходят 5-6 мили пеш седмично, имат по-добра памет и подобряват когнитивните си способности в сравнение с онези, които не са физически активни... Това потвърждава, че ходенето е най-добрият начин да се съхранят психичното и физическото здраве в напреднала възраст.
Изследвания показаха, че ходенето е идеалната форма на активност за поддържане на физическото състояние и предпазване от сърдечни болести.. Сега учените констатираха, че ходенето поддържа също психичното здраве и забавя развитието на болестта на Алцхаймер.
10-годишното изследване стигна до заключението, че колкото по-интензивна е физическата активност, толкова по-голям е обемът на мозъка..“Обемът е жизненоважен признак за състоянието на мозъка, - заяви ръководителят на изследването д-р Сайръс Раджи от катедрата по радиология в университета. - Когато размерите му намаляват, това означава, че мозъчни клетки умират.”. Когато размерите му остават големи, това свидетелства, че здравето му се поддържа, допълни той.

10 спорта, които изгарят най-много калории

Снимка: Dreamstime
Сега е моментът да оформите тялото със ски.. Ясно ни е, че точно в този момент от годината, когато на преден план са трапезите, а не тренировките, никой от вас няма да вземе присърце това, което ей сега ще напишем..Ние също не сме много по френетичното спортуване без оглед празничен или делничен ден, но е добре човек да е теоретично подготвен, пък практиката – когато му дойде времето.
И така, Националният институт по диабет и заболявания на черния дроб в САЩ подредиха десетте най-енергоизразходващи спорта..Да имате предвид за следващата година, която като нищо може да стане Годината, в която започнах да спортувам...Ски бягане – от 1 125 до 545 калории за час...  Колоездене – от 850 до 580 кк/час.... Бягане – 850 кк/час.. Скачане на въже – 815 до 680 кк/час... Бокс – 815 до 515 кк/час..  Гребане – 650 до 580 кк/час.. Скуош – 820 кк/час..   Плуване – 680 до 545 кк/час..  Катерене – 750 до 540 кк/час.. . Ръгби – 715-681 кк/час..

Пийте чай, за да сте слаби след празниците

От: Екип на Tialoto.bg (info@tialoto.bg)..
Снимка: Dreamstime И ако здравословните идеи за коледната трапеза не са ви на сърце, и все пак искате да се придържате към доста по-калоричните, но традиционни ястия, то трябва да пиете много чай, за да запазите фигурата си..Поне това съветват японски специалисти, цитирани от в. "Дейли мейл"..Изследователите от университета на Кобе са установили, че редовната употреба на чай предпазва от напълняване..Ободрителната напитка освен това противодейства на вредните промени в кръвта, които се свързват с нездравословните храни и които увеличават риска от диабет тип 2 - повишени холестерол, кръвна захар и инсулинова резистентност..За целите на изследването специалистите са подложили мишки на 14--седмична диета, богата на мазнини. На разделените на групи гризачи освен това били давани вода, зелен или черен чай...Изследователите са установили, че и двата вида чай възпрепятстват натрупването на тегло в резултат на консумацията на мазна храна...Черният чай освен това противодейства на вредните ефекти върху кръвта, които обикновено се свързват с богатото на мазнини хранене..

Microsoft обнови своя антивирус Security Essentials

Microsoft пусна поредното обновление за своя безплатен антивирусен пакет Security Essentials. Новата версия получи индекс 1.0.1963.0... Security Essentials е предназначен за защита на компютрите, работещи под управлението на Windows ХР, Vista и Windows 7 от вируси, шпионски модули, рууткити, троянци и друг опасен софтуер.  Антивирусът работи във фонов режим и според корпорацията оказва минимално натоварване на хардуерните ресурси на компютъра...  Microsoft Security Essentials беше представен за първи път на 29 септември 2009 г. Новата версия на антивируса можете да свалите от този адрес или като се възползвате от функцията за автоматично обновяване на вече инсталираната програма..

Apple остава най-иновативаната компания в Америка

BusinessWeek и Fortune публикуваха своите тазгодишни рейтинги за най-добрите компании опериращи в Съединените щати. Класацията на BusinessWeek е за топ 50 на най-иновативните компании, а тази на Fortune е за най-резултатните американски фирми.Apple заема първото място в класацията на BusinessWeek за шеста поредна година. В нея са най-добрите 50 компании, които са оказали влияние на американския пазар с иновативните си идеи. Постижението на Apple е още по-впечатляващо като се има в предвид, че BusinessWeek стартираха въпросната класация едва през 2005 година. Това значи, че до момента не е имало друг победител освен компанията на Стийв Джобс. Apple успява да предложи нещо ново всяка година, а Google остава в ролята на силния претендент и заема второто място. На трето място остава Microsoft, а на четвърто е IBM. Първата петица се допълва от японската компания Toyota.
Apple не е сред водачите в класацията на Fortune 500, но е под номер 56 в престижния списък. Компанията е спечелила 15 места в сравнение с миналата година. В своята индустрия Apple са поставени на трето място от Fortune. Производителят на iPhone и iPad е след Hewlett-Packard, които са първи. На второ място е Dell.
Важно е да се отбележи, че компанията на Стийв Джобс е регистрирала по-голям растеж в печалбите от всички в първата десетка на Fortune 500, с изключение на J.P. Morgan Chase и Bank of America.

Google задмина Apple при разработчиците на мобилни приложения

Операционната система Android на Google поведе в един от важните показатели в битката за пазара на смартфони – разработчиците на приложения, съобщи "Блумбърг"...Проучване, проведено от Appcelerator, показва, че повече от половината от запитаните 2733 разработчици на приложения виждат в Android най-голям потенциал в дългосрочен аспект. Конкурентната система iOS на Apple печели 40% одобрение в дългосрочна перспектива...Това е още един сигнал, че Android започва да набира скорост и застига iOS, която ще бъде използвана в новия смартфон на Apple – iPhone 4...В момента Android се използва в около 60 устройства и има на разположение повече от 60 хил. приложения. Също така операционната система добавя по 100 хил. потребители дневно, съобщиха от Google. Според изследователската компания Gartner Android ще засенчи iOS като втората по популярност операционна система за смартфони през 2012 г. В момента лидер е Symbian, използвана основно от финландския производител на мобилни устройства Nokia..."Google и Apple играят на шах, докато другите се опитват да ги настигнат", коментира Скор Шварцхов, вицепрезидент по въпроса с маркетинга на Appcelerator...Операционната система на Google може да конкурира Apple не само на пазара за софтуер на смартфорни, а също така и на пазарите за други мобилни устройства като лаптопи, таблети и телевизори. Десетки производители като Sony, Logitech и Toshiba подготвят своите продукти да използват Android, допълва "Блумбърг". .. "Android е единствената реална алтернатива на Apple в момента", заяви Кен Дюлъни, вицепрезидент на Gartner в Сан Хосе. От Apple засега се въздържат от коментар, допълва "Блумбърг".

Chrome изпревари Safari и стана третият най-популярен браузър в САЩ

Пазарният дял на бразуъра на Google е 8,97% в Щатите и 9,44% в световен мащаб...... Интернет браузърът Google Chrome изпревари през миналата седмица Apple Safari за първи път в своята история и стана третият най-популярен браузър в САЩ, показват данни на анализаторската компания StatCounter..
“Това е добро постижение за Google, които тръгнаха от нулата преди по-малко от две години, а вече имат почти 10% от щатския пазар“, коментират от StatCounter в съобщение, цитирано от АФП..
“Наблюдава се ожесточена битка между Google и Apple в областта на интернет браузърите (Chrome vs. Safari), както и на мобилния пазар (Android vs. iPhone).”
Към края на миналата седмица Chrome е имал 8,97% дял от пазара на браузъри в Щатите спрямо 8,88 на сто за Safari, показват данните на StatCounter.
През последните два месеца продуктът на Apple загуби 1,5-те процентни пункта преднина, която имаше пред Chrome, припомня АФП.
На второ място по популярност сред американските потребители е бразурът Firefox, чийто дял е 28,48%. Internet Explorer (IE) на Microsoft продължава да води с дял от 52 на сто.
В световен мащаб Chrome също заема трето място по популярност с дял от 9,44%, Firefox има 31% от пазара, а IE – 52,78%.

Microsoft показа новия Internet Explorer 9

Разработчици могат да тестват прототип на браузъра Microsoft показа предварителна версия на новия си браузър Internet Explorer 9 по време на конференцията MIX10, съобщава TechNews.bg. Разработчиците могат да свалят прототип на браузъра (Platform Preview), който все още не е пълноценна версия и дори не може да се нарече бета версия.
На всеки осем седмици компанията ще обновява IE9, е заявил главният мениджър на продукта Дин Хакамович пред CNET News. В достъпното към момента издание липсват дори адресният ред и други елементи на интерфейса.
Microsoft въобще не препоръчва на обикновените потребителите да свалят и използват прототипа на IE9.
Новият браузър поддържа стандарта HTML5 и работи по-бързо с графика, тъй като използва възможностите на графичния чип. По скоростни показатели при обработка на Javascript, браузърът се приближава до Safari 4.0, Chrome 5.0 и Opera 10.50, според Хакамович.
IE 9 ще работи с операционни системи Windows 7, Windows Vista SP2 и Windows Server 2008 R2. Няма да поддържа WIndows XP, която все още е най-популярната ОС. Microsoft не е обявила датата за пускане на браузъра. /БЛИЦ...

Apple изхвърля протекторите за екрани от магазините си

Едни от най-продаваните аксесоари за продуктовите линии iPhone, iPod и MacBook са защитните приспособления, които целят да предпазят екраните на устройствата от надраскване и други наранявания. В тази група влизат и приспособления за премахване на отблясъците от лъскавите екрани, както и блокирането на видимостта към екрана под определен ъгъл, за по-добра защита на личните данни. Според последната информация от някои търговци, които работят с Apple и са пожелали да останат анонимни, всички тези аксесоари вече няма да се предлагат на пазара от компанията на Стийв Джобс. Продуктите няма да се продават както в онлайн магазина на Apple, така и в обикновените магазини на технологичния гигант.
Търговците, които са източник на информацията, не са получили обосновка за решението на Apple, но има няколко възможни обяснения. Продуктите за защита на екраните са трудни за поставяне върху устройствата и често се получават грозни гледки, сред които са въздушните мехурчета между екрана и защитното покритие. Това кара клиентите често да се връщат в магазина и да искат замяна на аксесоара или връщане на парите.
Друга възможна причина е желанието на Apple да не дава повод на клиентите да си мислят, че продуктите им са недостатъчно защитени и имат нужда от допълнителни протектори. Тестовете на последните версии на iPhone показват, че екранът на смартфона е много по-устойчив от този на по-старите версии.
Официална информация по въпроса не е подавана от Apple. Тепърва ще се разбере дали слуховете са истина.

он-лайн радио

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......