pub-2661449764805556 kraco.blogspot: април 2010

test ads

;;:?////...ad

четвъртък, 29 април 2010 г.

А така! Рибата била полезна за сърцето, но не и за мозъка

Снимка: Dreamstime.....
Рибеното масло може и да е полезно за сърцето, но не оказва подобно благоприятно влияние върху мозъка и не предпазва от деменция.
До това заключение достигна „Ройтерс,“ позовавайки се на резултатите от продължило две години британско изследване.
Редица предишни проучвания са показали, че хората, които консумират повече риба, имат по-добри мозъчни функции и са изложени на понижен риск от деменция.
Авторите на настоящето изследване от лондонския Колеж по хигиена и тропическа медицина обаче са поставили под съмнение тази връзка, след като в продължение на две години са наблюдавали 748 мъже и жени над 70-годишна възраст.
"Откритието ни е важно, тъй като много хора взимат рибено масло с надеждата да запазят когнитивните си функции", казва д-р Алън Денгауър от изследователския екип..
 В изследването на британските специалисти са участвали 748 мъже и жени над 70-годишна възраст, които не страдали от деменция и били със запазени когнитивни функции.
 Те били разделени на две групи. Всеки ден в продължение на две години на доброволците били давани 200 милиграма ЕПА (ейкосапентапеларгонова киселина) плюс 300 милиграма ДХА (докосахексапеларгонова киселина), или плацебо.
 След края на изследването специалистите подложили участници на тестове и установили, че в нито една от двете групи няма промяна в когнитивните функции.
 Междувременно на среща във Вашингтон, организирана от Националния здравен институт на САЩ, комисия от независими експерти е представила заключението си за превенцията на болестта на Алцхаймер..
 То гласи, че няма доказателства за ползата от рибеното масло, хранителните добавки, лекарствата, решаването на кръстословици и други мозъчни тренировки за предпазване от заболяването..
От: Екип на Tialoto.bg

Сексът си отива

Най-новото проучване на тема секс, дошло от Англия, вече окончателно ни хвърли в размисъл за доброто психическо състояние на британците.
 След като „ категорично “ доказаха, че само глупавите мъже изневеряват и оповестиха, че прегръдката е по-приятна от секса, имаме нова „ секс-сензация “ от  Острова.
 Спалнята вече не е място за романтични преживявания, защото претоварените от работа британци предпочитат да проверяват имейлите си, когато си легнат, вместо да се отдават на интимни ласки, пише в. " Дейли експрес ".
  Сексът заема шесто място в списъка на предпочитаните занимания в спалнята.. Преди него преуморените хора поставят спането, четенето, гледането на телевизия, слушането на музика и сърфирането в интернет.
Допитването е направено сред 4000 души.
Резултатите от него показват, че страстите в спалните на британците вече се разгарят веднъж на две седмици.
Като причина за липсата на интимност участниците в анкетата посочват служебната си претовареност, изтощението и стреса.
Авторите на проучването са установили, че жените предпочитат да четат в леглото, а мъжете - да гледат телевизия.
"Дългите работни часове и стресът обясняват защо повечето хора вече гледат на спалнята като на убежище за почивка, а не като на място за романтични преживявания", казва Аманда Джоунс, автор на проучването.
За да не станете като британците, изхвърлете телевизора от спалнята още тази вечер.
Оставете си мобилните телефони, компютрите и документите в хола, за да имате поне едно местенце на този свят, където да си починете от света.
И да правите секс, разбира се...       А едно време се правеше секс...Снимка: Dreamstime..    

Възбуди я с четене

Представете си следната ситуация: късна вечер, ароматни свещи, ново секси бельо, копринени чаршафи, дъжд вали навън като из ведро...
Той се приближава бавно, пъха се до вас между чаршафите и започва страстно да... чете.
 Не, изобщо не сме объркали сюжета.
 Оказа се, че добрата стара книга може да послужи и за друго, освен за развлечение, забавление и натрупване на обща култура.
 Ново изследване разкри, че идеалният афродизиак е четенето на глас.
 Седемдесет процента от мъжете редовно четат на съпругите и приятелките си, за да им помогнат да се отпуснат преди сън, установи анкета сред 1000 британци.. Две трети от жените признават, че това ги възбужда.
 А представете си какво би станало, ако са и с монотонни гласове... същински литературен оргазъм.
 Дамите предпочитат класически любовни романи, пътеводители и отзиви за ресторанти.
При четене на глас не е необходимо слушащият да се напряга, за да реагира. Само по себе си това е отпускащо.
По-мекият и интимен тон на гласа, когато чете, е както привлекателен, така и отпускащ, обясни психоложката Джуди Джеймс..

Топ 5 на безплатните антивирусни програми

Тази статия няма нужда от представяне. Има много безплатни програми за борба с вирусите в компютъра. Ако се чувствате объркани и не знаете кое ще ви свърши работа, то тази статия ще ви бъде полезна. Ето описание на най-добрите 5 антивирусни програми, за да придобиете представа при какви условия те ще бъдат полезни за вас.

1.Microsoft Security Essentials
Издадена е от Microsoft в края на 2009 г. Много добра антивирусна програма, работеща с  по-старите машини, без да се осакатява тяхната ефективност, но достатъчно компетентна, за да се справи с най-зловредните вируси. Инсталацията е изключително лесна, а новите Vista и Windows 7 се разбират прекрасно с нея.
  2. AVG Free
Тази програма  влезе в листата на топ свалените безплатни програми за борба с вирусите. AVG се превърна в синоним на свободна антивирусна програма и има причина за това. Тя предлага цялостна защита срещу зловреден софтуер, със значително по-малко ресурси от скъпите подобни на нея програми. И въпреки че AVG Free непрекъснато ви напомня, че можете да платите за професионална версия на програмата, тя не забравя основната си цел: да ви предпази от вирусите.
  3. Avira Free
От гледна точка на опростеност, Avira се равнява на Microsoft Security Essentials. Въпреки че Avira има платена професионална версия, за разлика от AVG, тя не е толкова агресивен в саморекламирането.
  4. Avast! Free
Това е една от най-добрите безплатни антивирусни програми на пазара, и при това е забележително пълна. Очаквайте всичко за защитата ви, включително срещу троянски коне и шпионски софтуер.
  5. Malwarebytes
Каквато и да е антивирусната ви програма по подразбиране, нуждаете се и от Malwarebytes.  Тази програма не работи в системата ви на заден план, за да заема постоянно ресурси, но въпреки това ви предпазва. Malwarebytes обикновено се грижи за това, което други програми не могат. Има спасени не една и две unbootable системи след пускането на Malwarebytes в safe mode. Тази програма се грижи за всички форми на злонамерен софтуер, така че не пропускайте да я използвате. Всъщност, можете да я запишете на flash drive, за да си имате винаги под ръка резервен „чист” вариант за сканиране на заразен компютър.
 

Motorola сменя локализацията на Google със Skyhook Wireless

По информация на Ubergizmo, от Motorola са решили да заменят локализиращата услуга на Android с тази на Skyhook Wireless, компания със седалище в Бостън. Решението може би се дължи на неточната информация, получавана обикновено от услугата на Google, което затруднява значително производителите на устройства и разработчиците на приложения. Услугата на Skyhook Wireless е обвързана с Wi-Fi хотспотове, като използва тяхната триангулация, триангулация от клетките на оператора и GPS информация, за да покаже бързо и точно местоположението на обекта..

Молекулярен компютър може да имитира човешкия мозък

Изобретиха компютър, който се доближава до възможностите на човешкия мозък. Супер тънък компютър с дебелина само две молекули, може да решава сложни задачи, и донякъде, подобно на човешкия мозък, може да се развива, за да извършва много операции едновременно, съобщава LiveScience. Този молекулярен процесор може също така да се самолекува, ако има дефект. Съвременните компютри работят при непостоянни скорости и са в състояние да осъществява повече от 10 трилиона инструкции в секунда. Въпреки това, те обикновено изпълняват по едно нещо в даден момент. Мозъчните клетки или неврони, могат да се задействат „само” по 1 000 пъти в секунда, но фактът, че милиони от тях работят паралелно едновременно означава, че може да изпълнят задачите си по-ефективно, отколкото дори най-бързият суперкомпютър. Връзките между невроните се развиват с течение на времето и могат да стават по-силни или по-слаби в зависимост от работата на мозъка. Градивен елемент на този компютър е органично съединение, известен като 2,3-дихлоро-5 ,6-dicyano р-benzoquinone или DDQ за кратко. Един важен недостатък на системата е, че тя зависи от бавния процеса на сканиране. В бъдеще е възможно да се използва процес на сканиране едновременно на много молекули. Това може да стане ако тези молекули се съберат в мрежи, които да се групират в една по-голяма система. Предстои да видим.
 

Къде ще бъде изграден най-големият телескоп на планетата?

Съветът на Европейската организация за астрономически изследвания в южното полукълбо (ESO) одобри решение да се построи огромен телескоп (с 42 метра огледало) на върха на планината Aрмазонес, която се намира в централната част на пустинята Атакама Чили.  "Европейския изключително голям телескоп'' (European Extremely Large Telescope, E-ELT), който според размерите му ще надхвърли всички съвременни телескопи е планиран да започне да функционира през 2018 година. E-ELT ще работи по оптичен и инфрачервен диапазон обхващащ дължини на вълните от 0,3 до 24 микрона.  Неотдавна, консултативния комитет ЕСО, завърши с пет заявления за инсталиране на E-ELT. Но на последния етап за подбор кандидатстваха четири площадки в Чили и една заявка за Испания. Тогава специалистите стигнаха до заключение, че върха на Aрмазонес се намира на височина от около 3060 м. над морското равнище и предлага най-добрите условия, а само на 20 километра от нея се намира планината Паранал, където е разположена едноименната обсерватория ЕСО и известна с "най-големия телескоп". Както се очакваше, съвета ЕСО се съгласи с констатациите на комисията. В свое изявление Съветът отбелязва също така, че използването на E-ELT в пустинята Атакама ще даде възможност работата на телескопа да се координира с други големи съоръжения, който скоро ще започнат да функционират в южното полукълбо.

Изкупиха Nexus One още в първия ден на продажбите на Острова

Vodafone пусна в продажба  Android Nexus One. Само за един ден, обаче, бройките, които са поръчали Vodafone са се изчерпали, съобщават от androidandme. Причината е ясна – това става когато пускаш безплатно с двугодишен договор най-добрият смартфон с Android. След като потребител на сайта androidandme опитал да си поръча смартфона, от компанията, доставчик му отговорили със следният имейл: „Благодарим ви за поръчката с референтен номер *****. За жалост, интересът към Nexus One е изключително голям, което означава, че неочаквано всички устройства бяха изкупени. Приемете искрените ни съжаления за неприятността. Очакваме в рамките на 7-10 дни да получим нова стока и бъдете сигурен, че ще Ви уведомим, когато това стане”. Въпреки вярванията, че апаратът е истински провал, след като за 2 месеца бяха продадени само 150 000 броя, от Google смениха политиката си да го продават само през Интернет и явно тази промяна работи с пълна сила.
 

Microsoft е готов с новата OS Microsoft Embedded Standard 7

Microsoft обяви за завършването на работата по операционната система Windows Embedded Standart 7 и изпращането и към производството.   Новата софтуерна платформа на базата на Windows 7, е ориентирана за използване при домашни устройства.  Очаква се новата операционна система да намери приложение в телевизори с напреднали интерактивни функции, ТВ декодери, домашен медиа център и други.  Сред основните характеристики на Windows Embedded Standart 7, е предоставения потребителски интерфейс с поддръжка на сензорен вход и жестове, подобряване на управлението на захранването, наличието на Windows Media Center, подобрена сигурност, надеждност и стабилност. Платформата поддържа както 32, така и 64-битови процесори, освен това, в допълнение към IPv4 се осигурява пълна сертифицирана поддръжка и на IPv6.  Първите потребителски устройства на база Windows Embedded Standard 7, както се очаква, ще бъдат показани на Computex 2010, което ще се проведе в Тайван, от 1 до 5 юни.  Както знаем, броят на продадените копия на Windows 7 е превишил 100 милиона, в момента най-новата операционна система се използва от около всеки десети персонален компютър в света..

Apple остава най-иновативаната компания в Америка

BusinessWeek и Fortune публикуваха своите тазгодишни рейтинги за най-добрите компании опериращи в Съединените щати. Класацията на BusinessWeek е за топ 50 на най-иновативните компании, а тази на Fortune е за най-резултатните американски фирми.
Apple заема първото място в класацията на BusinessWeek за шеста поредна година. В нея са най-добрите 50 компании, които са оказали влияние на американския пазар с иновативните си идеи. Постижението на Apple е още по-впечатляващо като се има в предвид, че BusinessWeek стартираха въпросната класация едва през 2005 година. Това значи, че до момента не е имало друг победител освен компанията на Стийв Джобс. Apple успява да предложи нещо ново всяка година, а Google остава в ролята на силния претендент и заема второто място. На трето място остава Microsoft, а на четвърто е IBM. Първата петица се допълва от японската компания Toyota.
Apple не е сред водачите в класацията на Fortune 500, но е под номер 56 в престижния списък. Компанията е спечелила 15 места в сравнение с миналата година. В своята индустрия Apple са поставени на трето място от Fortune. Производителят на iPhone и iPad е след Hewlett-Packard, които са първи. На второ място е Dell.
Важно е да се отбележи, че компанията на Стийв Джобс е регистрирала по-голям растеж в печалбите от всички в първата десетка на Fortune 500, с изключение на J.P. Morgan Chase и Bank of America..

сряда, 28 април 2010 г.

Пухкавото е на мода, слабото пък е полезно

Напоследък отвсякъде ни натякват модата на коремните тлъстини, като един своеобразен бунт срещу установените от слабите модели стереотипи на красота.
 Излиза обаче, че колкото и да се опитват, различните модни оратори просто няма да успеят да наложат пухкавото като нещо нормално, красиво и, недай си Боже, полезно.
 Като че ли напук се оказа слабите знаменитости, които често са обект на критики, всъщност са открили ключа към дълголетието, твърдят американски изследователи, цитирани от в. "Дейли експрес".
  Здравните експерти неведнъж са критикували модни икони като Виктория Бекъм и Кейт Мос заради това, че са твърде слаби и изглеждат така, сякаш постоянно броят калориите в храната.
 Според специалистите така те не само вредят на здравето си, но и дават лош пример на подрастващите момичета.
 Изследователи от САЩ обаче са установили, че намаляването на калориите може да увеличи продължителността на живота над 100 години и да поддържа хората в добро здраве дори и в по-късна възраст.
 Новината със сигурност ще бъде музика за ушите на милиони жени по света, които полагат усилия, за да намалят консумацията на калорични храни.
 Авторите на проучването от Университета на Вашингтон установили, че намаляването на калориите удвоява и дори утроява продължителността на живота на някои видове червеи.
 При хората ефектът едва ли ще бъде толкова изразен, но според изследователите когато човек приема по-малко калории, той може не само да си подсигури по-дълъг живот, но и по-добро здраве до по-късна възраст.
 "Целта на изследването ни не е да разберем как да увеличим продължителността на живота до 120 или 130 години, а да намалим разликата между дългия живот и дългия живот в добро здраве.
 В западните страни средната продължителност на живота е 80 години, но здравето на хората започва да се влошава още от 50-годишна възраст", казва д-р Луиджи Фонтана от изследователския екип..От: Екип на Tialoto.bg .Снимка: Fashion..

Риба, месо, плодове и зеленчуци за здраво сърце

Хората, които консумират богати на витамин В6 и фолиева киселина храни, са изложени на понижен риск от инсулт и сърдечносъдови заболявания, съобщи ЮПИ, позовавайки се на резултатите от японско изследване...
Специалисти от университета на Осака са анализирали данни за хранителните навици на над 23 000 мъже и близо 36 000 жени.
 Изследователите са установили, че жените, които консумират повече храни, богати на витамин В6 и фолиева киселина по-рядко умират от инсулт и сърдечносъдови заболявания.
 При мъжете тези витамини от В групата намаляват риска от смъртност вследствие на сърдечна недостатъчност.
 Според специалистите фолиевата киселина и витамин В6 действат благоприятно, като понижават нивата на аминокиселината хомоцистеин в кръвта.
 Предишни проучвания са показали, че повишените нива на хомоцистеин вредят на вътрешното покритие на кръвоносните съдове и допринасят за образуването на тромби.
 Богат източник на витамин В6 са рибата, месото и пълнозърнестите продукти, а фолиева киселина се съдържа в плодовете и зеленчуците...Снимка: Dreamstime.....

Айнщайн - най-малкото жребче в света е високо 35 см

В петък в щата Ню Хемпшир се роди миниатюрно конче, което вероятно ще бъде обявено за най-дребното жребче, съобщи "Асошиейтед прес".
 То е пони от порода пинто, високо е едва 35 см, тежи само 2.7 кг и е кръстено Айнщайн. С този ръст то е с 5 см по-малко от най-дребното конче при раждане, регистрирано в Книгата на рекордите "Гинес".
 Джуди Смит от фермата за миниатюрни кончета в Барстед споделя пред "Скай нюз", че първо помислили, че кончето е мъртво.
  "От 20 години се занимавам с това и никога не съм виждала толкова дребно създание. В началото то не мърдаше много. Започнахме да го разтриваме с кърпа и то се раздвижи. Беше толкова мъничък."
 Три дни след термина, т.е. не е недоносено, и няма следи от генетични проблеми, които да го правят необичайно дребно за породата си.  Без такива следи е и настоящият рекордьор Тъмбелина (Палечка).
 Д-р Рейчъл Уогнър от фермата коментира, че "повечето наистина малки кончетата са "джуджета", т.е. имат някакви елементи на дисморфия - нещо, което се отклонява от нормата или здравословната форма.. Този малчуган е като всички останали коне."
 Дали Айнщайн ще е новият световен шампион на "Гинес" ще стане ясно след около 6 месеца.. 

Обама и Браун няма да са в Москва за Деня на победата

На тържествата в Москва по случай Деня на победата няма да пристигнат американският президент Барак Обама и британският премиер Гордън Браун. Това означава, че 65-годишнината от края на Втората световна война в Европа ще бъде отбелязана в Русия без присъствието на лидерите на страните от антихитлеристката коалиция.
Руските медии обясняват, че Браун има уважителна причина. На 6 май има парламентарни избори, след които може да се окаже, че премиер ще е съвсем друг политик.. За отсъствието на Обама обаче засега няма обяснение.
 На 9 май в Москва няма да са също президентите на Украйна Виктор Янукович и на Беларус Александър Лукашенко. Те ще са в столицата ден по-рано за срещата на лидерите на държавите от ОНД и веднага ще се върнат за тържествата у дома.
 Литва се ограничава само до посланика си, но ще дойдат президентите на Латвия и Естония.  Държавният глава на Молдова Михай Гимпу също няма да присъства, като едно от обясненията е, че това е солидарност с Румъния, която е била на страната на Германия и губи войната. За канцлера Ангела Меркел и италианския й колега Силвио Берлускони това не е пречка да уважат Русия на 9 май.
 Присъствието на грузинския президент Михаил Саакашвили по начало е смятано за "неуместно" и затова изобщо не му е изпращана покана.
 В Москва обаче очакват президентите на Франция, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия и Полша, бившият полски комунистически лидер ген. Войчех Ярузелски, експрезидентът на САЩ Джордж Буш-старши..

Брад Пит и Анджелина Джоли - готови да сключат брак

Звездите Брад Пит и Анджелина Джоли са решили да сключат брак, угаждайки на молбите на шестте си деца, пишат световните агенции.
34-годишната актриса и 46-годишният актьор признават, че са очаквали все някога наследниците им да започнат да питат защо двамата не са женени.
"Обикновено хората се влюбват, женят се, а после идват и децата. При нас всичко стана по обратния ред", споделя Джоли. "Те гледат филми и задават въпроси, като например "Защо Шрек и принцеса Фиона са женени, а вие не", разказва двойката.
Двамата са заедно от 2005 г., когато се срещнаха на снимачната площадка на филма "Мистър и Мисис Смит".

Домът на редактор от техносайт е бил обискиран заради новия iPhone

Прототипът на новия модел iPhone докара нови главоболия на специализирания сайт Gizmodo, който миналата седмица се сдоби с устройството и публикува информация и снимки за него без знанието на компанията разработчик Apple.
От Gizmodo съобщиха, че калифорнийската полиция е обискирала дома на един от редакторите на сайта - Джейсън Чен. Полицаите са конфискували компютри и друга техника, които могат да бъдат използвани като доказателства при разследването срещу кражбата на прототипа. Обискът е станал в петък вечерта, когато Чен не е бил в дома си. Gizmodo са публикували съдебна заповед, която упълномощава полицаите да извършат процедурата.
Вече повече от седмица Gizmodo и публикуваната в сайта информация за новия iPhone са от най-коментираните теми сред феновете на Apple. Историята за това как прототипът се озовал в ръцете на редакторите от Gizmodo e доста любопитна и предизвика съмнения, че всичко е просто рекламен трик.
"Ню Йорк таймс" коментира, че в съдебната заповед няма информация за това срещу кого се води разследването за кражба - дали срещу Gizmodo или срещу човека, който е намерил прототипа и го е продал на редакторите. От Gizmodo обявиха, че са купили устройството за 5000 долара, а след това са го върнали на Apple, след като са получили известие от компанията.

В ход е операция "Терористи"

Става въпрос за разследване на група, която се занимава с незаконно производство и продажба на оръжия, уточни Цветан Цветанов...                В Казанлък започна операция "Терористи", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.
Той уточни, че специализираната полицейска операция, съвместно с ДАНС и НСлС, е започнала около 21 ч. във вторник и продължава.
Става въпрос за разследване на група, която се занимава с незаконно производство и продажба на оръжия.
В момент на сделка са задържани пет автомата "Калашников". Арестувани са трима души.
Операцията е под ръководството на зам.-градския прокурор на София Роман Василев...За БНТ Цветанов уточни, че разследването е започнало от София. Групата е била наблюдавана два месеца..
Операцията е част от поредица полицейски акции този месец.
В понеделник във Варна започна специализирана полицейска операция, насочена към предотвратяване и документиране на трафика на жени с цел сексуална експлоатация. Арестувани бяха двама души, сочени за организатори на трафика.
На 21 април във Велико Търново при мащабна полицейска операция "Фалшификатори" бяха проверени 11 адреса, а 12 души - разпитани за съпричастност към организираната престъпна група.
Същия ден шестима души бяха арестувани в Гоце Делчев в рамките на специализирана полицейска операция "Тотаджиите". В хода на операцията бяха иззети автомобили, на стойност около 1,5 млн. лева, сред които порше, два ягуара, туарег.
На 15 април при операция "Недосегаемите" бяха проверявани фирми, свързани с енергетиката и престъпни групи, които са се занимавали с данъчни измами и пране на пари..
Тогава Цветан Цветано каза, че има връзка между задържаните и бизнесмена Христо Ковачки. Ден по-късно прокуратурата повдигна обвинения срещу петима от арестуваните общо 10 души...

понеделник, 26 април 2010 г.

Приказна гора на пет минути от града

Над стария квартал Вароша в Благоевград се е сгушила една приказна гора. По два начина най-лесно можеш да стигнеш до нея: по дългите стълби над Младежкия дом или по стръмната уличка в края на Вароша.                     Кой път ще избереш, всъщност няма огромно значение - и двата "маршрута" са еднакво зелени.                   Вълшебната гора носи името "Ловен дом" и се намира само на 5 минути от центъра на града. Това е едно от най-прекрасните неща за Благоевград - разстоянията са толкова кратки, че пешеходството е повече от препоръчително.
Ловният дом напълно се отличава от парк-острова в Пазарджик, защото намесата на човешката ръка е почти незабележима. На някой може да му се стори занемарено, но всъщност в това се крие очарованието на местенцето - всичко изглежда натурално.                                                              Атмосферата тук е наистина приказна  - чуваш чуруликането на птичките, мирише на гора, стъпваш по борови клонки и шишарки... И най-важното: тълпите от хора липсват...Това, което получаваш в Ловния дом, е уединение. Конструкцията на мястото е доста разчупена: стълби, различни нива, криволичещи алейки, мостчета и стълби, все едно си в зелен лабиринт. Сградата на Обсерваторията е единствената постройка, а с малко повече въображение, тя се превръща в замък  Встрани от зеленината и горското спокойствие има няколко модерни тенискорта, на които неведнъж са се организирали турнири.
Ако продължиш разходката по каменната пътека, следваща поточето, ще стигнеш до зоопарка. По- приятно обаче ще ти бъде, ако поседнеш на някоя сенчеста пейка и се потопиш в приказната атмосфера.. Можеш да отскочиш до Розариума. Но за него - по-нататък, когато розите ще бъдат в цялата си прелест.. Ако тази разходка не ти е била достатъчна, следвай алеята до река Бистрица, за да отскочиш до парк Бачиново.Приказни пътеки. Снимки: М. Димитрова

Масаж на гърба при нервно напрежение

Релаксиращо. Снимка: Dreamstime.... 
Нервното напрежение се натрупва най-вече в областта на врата и раменете, както и гърба.
Идеалният вариант е масаж при професионалист, където можем най-блажено да се отпуснем поне за един час.
 А най-добре би било ако знаете как се прави масаж за облекчаване на стреса вкъщи..
 Не е трудно, а с практиката може да се превърнете в     специалист ,   по  масажите..
 Може би е добра идея половинката ви да се заеме с това.
 И така, важното е човекът, който масажирате да се разположил удобно по корем.
 Ако искате да създадете приятна атмосфера, пуснете тиха музика или запалете свещи с аромат на жасмин.
 Може да използвате и масажно олио, което допълнително ще засили ефекта от масажа и ще затопли кожата.
Сложете няколко капки от олиото върху дланите си и ги разтъркайте, за да ги стоплите.
След това с плавни движения нанесете олиото върху гърба.
С възглавничките на дланите и пръстите започнете да притискате плавно мускулите от едната страна на гръбначния стълб.
В никакъв случай обаче движението не трябва да бъде директно върху него.
Продължете с масажа от горе на долу и обратно като засилвате натиска.
Преминете от другата страна и масажирайте по същия начин за още няколко минути. После започнете да „ мачкате “ целия гръб за около 10 минути.
След по-интензивните движения, плъзгайте дланите си по дължината на гърба от раменете към кръста, без натиск.
Редувайте с масаж с пръстите на ръцете и накрая отново само с плъзгане.
Този масаж може да се извършва около час при последователна смяна на всички движения.
Целта е не да се концентрирате само върху едно място, а върху целия гръб и раменете, освен ако не усетите напрежение в определена област, при която има нужда от по-голяма интензивност на масажа.
Антистрес ефектът се дължи предимно на плавните движения и затоплящия ефект, който има масажното олио – мускулите се отпускат, а нервното напрежение значително намалява..

Google снима магазини и ресторанти

Новата платформа на  Google ще позволи на клиентите да надникнат "по-надълбоко" в ресторантите и магазините, които искат да посетят...   Google пуска нова услуга, подобна на добре познатата StreetView, но вместо снимки на улици тя ще показва интериора ресторанти и магазини, пише technews.bg.......                                   Обектите, достъпни в Places, ще бъдат снимани само с разрешение на собствениците на заведенията, съобщиха от компанията.
Google снима всичко - не само самите помещения, но също така оборудването и стоките, цените, обявите и т.н.. Потребителите на услугата ще получават информация за работното време, менюто и други справки.
Към момента услугата е достъпна в десетки градове на САЩ, Австралия и Япония.
Фотографите на Google снимат преимуществено ресторанти, кафета, салони за красота, магазини и др. обекти. Собствениците на заведенията могат и сами да добавят снимки в Places.
                        

Червеното вино предпазва от мозъчен инсулт

Червеното вино предпазва мозъка от инсулт, твърдят учени, пише британският таблоид "Дейли Мейл". Освен вече известните чудотворни лекове на червеното вино като удължаване на живота и свеждане до минимум на вредните ефекти от нездравословното хранене, учените откриха, че червеното вино може да предпази мозъка ви от инсулт.
Учените от училището по медицина в Балтимор решили да открият как виното влияе на мозъка и за тази цел направили редица анализи върху опитни мишки. Резултатите показали, че мишките, които предварително изяли люспи от червено грозде, имали по-малки увреждания на мозъка, в сравнение с “трезвите“ гризачи. Специалистите твърдят, че малините, боровинките и фъстъците имат същия защитен ефект върху мозъка. Въпреки това експертите предупреждават, че алкохолът помага при един вид инсулт, но в същото време може да повиши риска от друг, за това препоръчват умерената му консумация. /БГНЕС
Лондон / Великобритания

Първи напълно нудистки хотел в Турция

Първият изцяло запазен за чужди нудисти хотел ще бъде открит на 1 май в околностите на Датча, недалеч от известния морски курорт Мармарис в югозападна Турция, съобщава в. “Миллиет“.
Хотел “Адабурну-Гьолмар“ ще е първият нудистки хотел в страна, чието население в 99% е мюсюлманско с консервативни традиции. Добре дошли в хотела ще са само чужденците, пише изданието. Нудизмът ще е разрешен на територията на хотела, но не и на съседните обществени плажове. Хотелът ще разполага със собствен нудистки плаж, докъдето гостите му ще бъдат превозвани. /АФП

Сватбата на шведската принцеса пропадна

Кралска сватба бе отменена, след като норвежка студентка призна, че наскоро е имала свалка с младоженеца. Известният в скандинавската страна адвокат Йонас Бергстрьом бе сгоден за шведската принцеса Маделин и се очакваше по-късно този месец двамата да се оженят. Въпреки дългогодишната им връзка тридесет и една годишният Бергстрьом изневерил на чаровната принцеса с красива норвежка, учеща висше образование в Борнемут, Великобритания. Малко преди сватбата да се проведе, хандбалистката Тора Ъпстрьом Берг разкри за сексуалните си преживявания с младоженеца пред реномирано стокхолмско списание. Това разгневи шведското кралско семейство, което обяви, че връзката на Маделин и Бергстрьом приключва. Преди няколко дни принцеса Маделин дори отлетя за Ню Йорк, където се надява да намери "покой и тишина" и да се възстанови психически от нанесените й морални щети. /БГНЕС

събота, 24 април 2010 г.

Избраха новата Мис България

24.04.2010 08:34
21-годишната Ромина Андонова от София успя да се пребори с останалите 17 претендентки (competitors )за короната на Мис България...                                                                                                                                                                              21-годишната Ромина Андонова от София спечели титлата Мис България 2010.
Тя успя да се пребори с останалите 17 претендентки. (competitors )
Короната на победителката й беше връчена лично от Мис България 2009 Антония Петрова.
Първа подгласничка на Ромина стана 22-годишната пловдивчанка Яна Чинкова.
След нея се нареди Зорница Стойчева – на 21 години, също от Града под тепетата.  Ромина спечели и специалната награда "Мис Симетрия", която й беше връчена от пластичния хирург д-р Ангел Анчев.                                
         Мис България 2010 Ромина Андонова: Ще дам всичко от себе си, за да представя страната ни достойно  ........Новата Мис България Ромина Андонова даде ексклузивно интервю за bliasak.bg минути, след като спечели престижната титла.... Ето част от интервюто .....   Тази година те очаква и конкурсът „Мис Свят”. Как смяташ да представиш България?

-- Ромина Андонова: Ами аз съм Мис България от няколко минути, така че още не съм много-много наясно. Шегата настрана – ще дам всичко от себе си, за да представя България достойно, такава, каквато трябва да бъде!

                                                                                       


петък, 23 април 2010 г.

Блондинките ги предпочитат милионери

Помните ли култовия филм с участието на една от най-големите икони на 20 в., носещ практичното заглавие „Как да се омъжиш за милионер“?

Платинено русата Мерилин Монро спретна един доста сложен и забавен план, който целеше осъществяването на обезателна женитба с джентълмен от висшето съсловие...
С времето филмът се превърна в метафора за всичко онова, което са и което искат блондинките в живота..
И ако досега това се приемаше полушеговито(half-jokingly), то се оказа, че меркантилните блянове на русите жени наистина са факт.
Десетилетия наред набеждавани като повърхностни и глуповати, се установи, че блондинките си намират и по-богати мъже, които печелят с 6 процента повече от съпрузите на брюнетките и червенокосите.  Това установиха учени от Австралия. При това няма значение, дали русият цвят на косата е естествен или придобит след боядисване. Изследването обхваща 13 000 жени.
То показа, че разликите в заплащането на блондинки и брюнетки остават дори след компенсации за образование, височина и възраст.
Никой друг цвят на косата няма такъв ефект върху благосъстоянието на жената.
"Блондинките често са описвани като по-привлекателни от останалите жени, както и като по-малко интелигентни - каза ръководителят на изследването д-р Дейвид Джонстън - Изглежда асоциацията между русия цвят на косата и красотата доминира пред идеята, че те са по-глупави. Това може да обясни защо "русият ефект" е толкова силен при женитбите".
Ами, брюнетките да му мислят
От: Екип на Tialoto.bg

Най-здравословната закуска: яйца с бекон

Закуската, състояща се от бекон с яйца, може би е най-здравословният начин за започване на деня.
Първата за деня храна програмира метаболизма да преработва това, което човек яде през останалата част от деня, твърдят учените.
Затова максимата: "Сутрин закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк" е най-добрият съвет, който може да се следва, за да се предотврати метаболитния синдром.
Метаболитният синдром е комбинация от болестни състояния, която увеличава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания и диабет.
Заболяването засяга голям брой хора и нараства с възрастта и наднорменото тегло. При опитите с мишки учените изследвали как различни видове храни влияят върху развитието на метаболитния синдром в зависимост от това кога са консумирани.
Те смятат, че резултатите от проучването им могат да помогнат на диетолозите при даването на препоръки за начина на хранене и храните за консумиране. Обилната закуска е най-важна. Снимка: Dreamstime

Хавайската философия на щастието

Обикновено асоциациите с Хаваите са цветни и екзотични, с дъх на свеж морски бриз и плажна фиеста под звездите.
Има нещо, което ни заинтригува също толкова много, колкото и тръпката от евентуално пътешествие до красивите острови – местната философия за живота, наречена „Хуна“.
В буквален превод „Хуна“ означава „мистерия“ и представлява смесица между древна, шаманска религия, издигаща в култ природата и психологически и магически елементи.
Философията за живота „Хуна“ цели да покаже неговите тайнства въз основа на седем универсални принципа за здравословен начин на живот, духовно извисяване и баланс.
Философията на щастието се крие във вътрешното спокойствие. Снимки: Dreamstime

Ароматерапия: как ухае страстта

Ароматерапията е онази прекрасна наука, в която няма болезнени изследвания, нито странни термини, а само прекрасни аромати, с чиято помощ се преминава от ужасно към прекрасно настроение.
Тя, както и цветотерапията, са двата най-лесни начина да се почувстваме по-добре почти веднага, още на бюрото в офиса или вечер вкъщи.
И понеже скоро говорихме за влиянието на цветовете, сега е ред на влиянието на ароматите.
За съжаление не можем да ви поднесем ухаеща галерия, поне засега, но пък е цветна и приятно изглеждаща.

четвъртък, 22 април 2010 г.

Какво се прави преди първата среща

Първите любовни срещи може да предизвикат определена нервност. Ето няколко съвета, дадени от БГНЕС, които ще помогнат това събитие да не се превърне в нощен кошмар:
Хидратирайте се - освен в случаите, когато срещата е на Антарктика, вероятността от изпотяване е огромна. Затова и за препоръчване е да пиете вода. Освен това водата отстранява и лошия дъх. Въпреки това не прекалявайте с пиенето на течности, защото дългоочакваната среща може да се превърне в тичане до тоалетната и обратно.
Хапнете - леката закуска преди срещата може да ви се стори глупава, но със сигурност ниската захар или къркоренето(snoring) на стомаха няма да действат романтично. Една ябълка или малко кексче са достатъчни да заситят организма ви до вечерята.
Слушайте музика - докато се подготвяте, слушайте любимата ви музика, тя ще успокои нервите ви.
Разходете се из Гугъл - не става въпрос за нетактичност, но хубаво е човек да знае с кого си има работа. Проверявайки, може да попаднете на неговия/нейния Фейсбук и там нещо да откриете, което да използвате по време на разговора.
Освободете се от лошите навици - дайте възможност на партньора и той да каже нещо, не го обсебвайте със себе си и вашия живот.

сряда, 21 април 2010 г.

Новата изгора на Бойко се казвала Биляна

София, България

 Цветелина Бориславова и Бойко Борисов си имат постоянни изгори и връзката им е погребана в миналото.
Премиерът от известно време излиза с напета масажистка, която работи в популярен столичен хотел и се казва Биляна, твърди столичен седмичник.
Борисов се бил запознал с нея още преди две години в правителствена болница. Тогава между тях прехвръкнали(flown) искри, но пък бъдещият министър-председател бил ангажиран и в дискретен роман с манекенка на име Цвети, съименичка(eponymous) на банкерката Бориславова.
В крайна сметка Биляна надделява в битката за сърцето на Генерала и сега попада в кръга на най-близките му хора.
Цветелина Бориславова пък раздвижила светските духове навръх празника на влюбените – Свети Валентин, като се появила на вечеря в модния ресторант “Саса”, който е на последния етаж на хотел “Хемус”. Тя била придружавана от около 30-годишен костюмиран симпатяга. Двамата вечеряли на свещи.
Вече се появиха версии, че придружителят на Бориславова е неин служител в централата на СИБанк.

Служител на Apple забрави в бар секретен iPhone

Запилият се с бира служител на Apple Грей Пауъл забравил в бара iPhone 4G, който все още не е показван извън стените на фирмата, разказа техноблогът Gizmodo. Апаратът бил замаскиран като iPhone 3GS.

Намерилият го посетител разпитал околните, но не открил на кого е изгубената вещ. Огледал го и констатирал, че не прилича съвсем на обикновен iPhone. Така той се оказал в служителите на Gizmodo срещу пет хиляди долара. Те го разглобили, фотографирали и детайлно изучили.
Оказало се, че новият iPhone е снабден с уеб-камера, която позволява да се водят видеоразговори. Обикновената камера е подобрена с увеличени лещи и е снабдена със светкавица. Както и в iPad вместо обикновена SIM-карта се използва Micro-SIM.
Направена е оценка, че дисплеят има 960 на 640 пиксела, т.е. е удвоен в сравнение с предшественика си и позволява да се работи на iPad, без мащабирането да изкривява изображението.
Електронните елементи вътре са със силно намалени размери, а батерията е по-голяма с 16 процента.
След вдигането на шума по случая вчера (19 април) Брюс Сюъл, старши вицепрезидент и генерален юрисконсулт на Apple, изпратил писмо до главния редактор на Gizmodo и поискал апаратът да бъде върнат. Молбата била изпълнена незабавно, защото по законите на щата Калифорния собственикът на изгубената вещ може да предяви правата си в продължение на три години.
 БЛИЦ

четвъртък, 8 април 2010 г.

Microsoft представя в понеделник новия си мобилен телефон

Microsoft ще представи в понеделник нова линия мобилни телефони с вградени функции за социални мрежи, специално предназначени за млади клиенти, пише Wall Street Journal. За разработката на софтуерния гигант се спекулира доста напоследък, но за първи път официално се дава някаква предварителна информация.
Новите телефони, наречени Pink, ще се появят по-късно този месец на американския пазар и ще използват Verizon Wireless на Verizon Communications Inc. и Vodafone Group.
Pink на Microsoft е знак, че компанията се е захванала все по-сериозно с хардуерната част на бизнеса с мобилни комуникации. Microsoft е разработил софтуера, хардуера и мобилните услуги за новите мобилни телефони, докато производител на устройствата ще бъде японската корпорация Sharp.
Все пак Microsoft се спря на крачка от това да се намеси директно на пазара на мобилни телефони, както това направи Google по-рано тази година с представянето на своя Nexus One, произведен от HTC Corp. и продаван директно на потребителите чрез интернет страницата на Google.
Вместо това компанията предпочете да работи в по-тясна връзка с мобилни оператори, като Verizon Communications Inc. и Vodafone Group, чрез които новият продукт ще достига до потребителите.
Microsoft понесе тежки удари в бизнеса с мобилни комуникации, след като през последните години операционните системи, които предлагаше за мобилни телефони, не издържаха на конкуренцията на iPhone на Apple и други модели, които използват операционната система Android на Google.

test ad

........

test ad

te.. ad

ad prob..

Страници

radio will expire on .......